Un jutge investiga sis policies més per les càrregues de l'1-O a Girona
Diversos agents de la Policia Nacional actuant a Girona l'1-O
Girona

Un jutge investiga sis policies més per les càrregues de l'1-O a Girona

Ja són 28 els agents de la Policia Nacional que hauran de declarar pels dispositius a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva

Actualitzat

El jutjat de Girona que instrueix el cas de les càrregues policials de l'1 d'octubre del 2017 ha ampliat la investigació a sis agents més. Se'ls ha citat a declarar a partir del 4 d'octubre, com a presumptes autors dels delictes de tortures, desordres i danys per les actuacions de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, amb més de 200 ferits.

Els advocats voluntaris van recórrer la interlocutòria inicial del jutjat perquè consideraven que hi havia sis policies que van participar a les càrregues de l'escola de Taialà que també havien de constar com a investigats.

 

 

En un primer moment, no s'havia pogut identificar "concretament" els agents que havien actuat al col·legi de Taialà. Nova informació aportada pels advocats que van interposar la querella col·lectiva ha permès identificar sis policies.

Segons la resolució, hi ha indicis que cinc dels policies nacionals van agredir una víctima amb un banc, la van subjectar i arrossegar per les escales, la van colpejar al cap i li van clavar una puntada de peu quan ja era a terra. El sisè, identificat per una altra víctima, hauria llançat a terra una persona que estava protegint el col·legi.

 

Interactiu relacionat: Memòria audiovisual de l'1-O

 

28 agents investigats

Ara ja són 28 els agents de la Policia Nacional que hauran de declarar per aquells fets. El mateix jutjat havia citat 22 agents perquè declaressin entre els mesos de juny i juliol, tot i que finalment es va suspendre la vista a petició dels agents.

La majoria dels agents investigats van actuar al col·legi Verd, però també n'hi havia que van intervenir al Servei Municipal d'Ocupació, l'IES Dalmau Carles, a la biblioteca Ernest Lluch o al col·legi Bruguera.


Anul·lada l'absolució d'un guàrdia civil

També sobre l'1 d'Octubre, l'Audiència de Barcelona ha anul·lat l'absolució a un agent de la Guàrdia Civil per les càrregues a Sant Esteve Sesrovires.

El jutjat de Martorell el va absoldre al gener, però el tribunal ha acceptat el recurs d'una activista, ferida a la cama, que va dir que en el judici diversos agents van reconèixer que no havien rebut una ordre concreta per carregar contra les persones i que el seu testimoni no es va tenir en compte.

Ara, el jutge haurà de tornar a redactar la sentència incloent totes les proves del judici.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàPolicia Nacional
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut