Investiguen els vincles de l'excomissari Villarejo amb el president d'honor del BBVA
Investiguen els vincles de l'excomissari Villarejo amb el president d'honor del BBVA

Un jutge investiga la relació entre Villarejo i l'incendi del Windsor de Madrid

L'edifici tenia documents relacionats amb Francisco González del BBVA i es va cremar al 2005

Actualitzat

L'excomissari José Manuel Villarejo podria ser l'instigador de l'incendi que el 12 de febrer del 2005 va destruir totalment el gratacel Windsor, al centre financer de Madrid. En aquell edifici hi havia les oficines de Deloitte, una empresa que acabava de fer una investigació sobre Francisco González, aleshores president del BBVA.

Ara, el jutge que està investigant el cas Villarejo ha demanat al diari digital Moncloa.com que li faci arribar els documents on Villarejo parla d'una "acció final" en la feina que estava fent a compte del BBVA. Segons aquests documents, Villarejo parlava  "d'eliminar rastres documentals de la firma d'auditoria DEL".

 

 

Segons diversos mitjans, just un dia abans de l'incendi, la Fiscalia Anticorrupció havia demanat la documentació de l'auditoria de Deloitte. Estaven investigant la venda que Francisco González havia fet d'una de les seves empreses al grup Merril Lynch.

Dies després de l'incendi, Deloitte va informar la fiscalia que tota la documentació que s'havia generat amb aquesta auditoria, havia quedat destruïda

 

La venda de FG Valores a Merril Lynch

La venda de FG Valores a Merril Lynch es va fer al 1996 i li va aportar 12.000 milions de pessetes (72 milions d'euros) a González. Però el banc nord-americà va denunciar a González perquè, segons ells, els havia amagat un descobert financer de 757 milions de pessetes. El tema es va arreglar fora dels tribunals, amb un acord que va suposar 12.000 milions de pessetes més.

El cas de la venda de FG Valores va ser investigat i arxivat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en el seu dia. Tot i així, després l'operació va ser investigada per la fiscalia.

 

 

Segons han publicat diversos digitals, Villarejo va cobrar del BBVA més de cinc milons d'euros entre el 2012 i el 2017.

La petició dels documents es fa com a primer pas en la investigació de la "operación trampa" que investiga el jutge d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional i que se centra en el fet que el BBVA contractés Villarejo perquè espiés els rivals de Francisco González, la constructora Sacyr.

El jutge ja havia demanat documentació a Moncloa i El Confidencial el 15 de gener.

Les incògnites de l'incendi

Els vídeos on es veien persones, els bombers van acabar dient que el fet que es veiessin persones dins el gratacel abans de l'incendi eren un efecte òptic.

De fet, els propietaris de l'edifici van anunciar que durin a terme una investigació pròpia per treure'n l'entrellat.

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoJudicial
Anar al contingut