Madrid

Un jutge de Madrid obre diligències prèvies per investigar la mort de Rayán

El jutjat d'instrucció número 53 de Madrid ha obert diligències per investigar la mort de Rayán, fill de la primera víctima mortal de grip nova a Espanya, i que va morir per una negligència d'infermeria a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. La Conselleria de Sanitat madrilenya ha enviat tota la documentació del cas al jutge, que està a l'espera dels resultats de l'autòpsia del nadó. El govern del Marroc, d'on era la mare del petit, ha enviat un avió militar per repatriar els seus dos ciutadans. Aquest dimarts la família ha dit l'últim adéu a la criatura en una cerimònia a la mesquita de l'M-30.

Actualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid ha informat que de moment la família del petit no ha presentat cap denúncia. La Fiscalia de Madrid també ha incoat diligències prèvies per una suposada negligència mèdica.

Rayán va morir dilluns a l'Hospital Gregorio Marañon. El centre n'ha assumit totes les responsabilitats i ha suspès de feina les dues infermeres que van atendre el nen, a l'espera de l'informe que ha d'aclarir què va passar.

A Rayán li van administrar l'alimentació per via intravenosa en comptes de per via nasogàstrica per error. Com que és un nen prematur, els seus òrgans no van poder assimilar els aliments i va morir al cap d'unes hores.

Una de les infermeres que el va atendre era nova al Departament de Neonatologia del Gregorio Marañón, segons ha confirmat la mateixa direcció del centre, que ha remarcat que tenia la preparació adequada.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat als familiars del nadó que es prendran "totes les mesures que siguin necessàries perquè no es torni a repetir un fet" com aquest.

Un centenar de familiars i amics s'han acostat aquest dimarts a la mesquita de l'M-30, a Madrid, per acomiadar-se de la criatura. El funeral, amb presència del taüt blanc amb el cos del nadó, s'ha fet coincidir amb una de les cinc oracions diàries de la comunitat musulmana. Un cop acaba la cerimònia religiosa el fèretre s'ha instal·lat en una sala de les mesquita, a l'espera del trasllat al Marroc.

Un avió militar del Marroc per repatriar els cossos

El rei del Marroc, Mohamed VI, ha enviat a Espanya un avió militar que arribarà en les pròximes hores. L'aparell repatriarà els cossos de Rayán i de la seva mare, que va morir a causa de la grip nova, perquè siguin enterrats a la localitat marroquina de Mdiq.

Mohamed VI ha enviat el seu condol als familiars, que estan acompanyats per dos treballadors de l'ambaixada del Marroc a Espanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut