Una sanitària prepara una vacuna contra la Covid a Chicago (Reuters/Kamil Krzaczynski)
Una sanitària prepara una vacuna contra la Covid a Chicago (Reuters/Kamil Krzaczynski)
Chicago

Un jutge de Chicago prohibeix a una mare veure el fill fins que estigui vacunada

Rebecca Firlit, que assegura que el metge va aconsellar-li no vacunar-se contra la Covid, només pot parlar amb el seu fill per telèfon o videotrucades

RedaccióActualitzat

Un jutge de Chicago ha prohibit a una mare veure el seu fill d'11 anys perquè no està vacunada contra la Covid-19. Rebecca Firlit, de 39 anys, ha denunciat que el magistrat del comtat de Cook, James Shapiro, ha decidit que no tindrà hores de visita amb el noi fins que estigui vacunada, una decisió sense precedents coneguts.

Firlit i el seu exmarit fa set anys que estan divorciats i, fins ara, compartien la custòdia i el temps de criança del fill. En una vista que es va celebrar el 10 d'agost via Zoom, el jutge va preguntar a la mare si estava vacunada. Quan Firlit va respondre que no, a causa de les reaccions que li havien provocat altres vacunes en el passat, va ordenar que se li impedís de passar temps amb el fill fins que es vacunés.

La mare indica que està "confosa" perquè el jutge va demanar-li si s'havia vacunat sense que vingués a tomb, en una vista que havia de ser sobre despeses i manutenció. "He tingut reaccions adverses a vacunes en el passat i el meu metge em va aconsellar no vacunar-me", ha explicat al Chicago Sun-Times.

El Richard J. Daley Center Chicago, on hi ha el tribunal que va retirar la custòdia a una mare per no estar vacunada (Flickr/Stephen Hogan)


Firlit ha apuntat al diari de Chicago que creu que el jutge estava "frustrat" perquè la vista s'estava allargant i els advocats volien demanar una pròrroga.

En una entrevista a la cadena Fox 32, Firlit ha explicat que troba a faltar el seu fill, amb qui només ha pogut parlar per telèfon o per videotrucades des de fa gairebé tres setmanes. "Plora i em troba a faltar", ha explicat:

"Penso que el jutge està dividint famílies i no busca el màxim interès per al meu fill separant-lo de la seva mare."

 


L'advocada de la mare, Annette Fernholz, considera que aquesta decisió "sobrepassa la jurisdicció" del jutge. "El pare no va treure aquest tema abans de la vista. És el jutge que, pel seu compte, pren la decisió de no deixar a la mare veure el fill fins que estigui vacunada", ha dit Fernholz.

L'advocat del pare, Jeffery Leving, també s'ha manifestat "sorprès" per la decisió judicial, però ha assegurat al The Washington Post que hi dona suport perquè "hi ha infants que han mort a causa de la Covid".

 

Incentius judicials per vacunar-se

No es coneixen altres casos en què s'hagi retirat la custòdia d'un infant per no estar vacunat, però altres jutges nord-americans sí que han utilitzat la vacunació com a incentiu o premi, segons ha recollit la premsa dels Estats Units.

És el que ha passat, per exemple, a Nova York, on alguns jutges han introduït clàusules de vacunació en acords entre les parts; a Louisiana, on s'ha ofert la possibilitat de vacunar-se en comptes d'hores de serveis comunitaris; a Ohio, on alguns jutges han posat vacunar-se com a requisit per rebre la condicional; o a Geòrgia, on s'han reduït condemnes a canvi de vacunar-se.

 

 

ARXIVAT A:
VacunesEstats UnitsCovid-19Coronavirus
Anar al contingut