Londres

Un jutge britànic assenyala nou errors en el documental d'Al Gore i condiciona la seva exhibició a les escoles

Un jutge britànic ha posat en dubte que el famós documental "Una veritat incòmoda", de l'exvicepresident dels Estats Units Al Gore, s'hagi de continuar exhibint a les escoles del país. El jutge del Tribunal Superior de Londres, Michael Burton, assegura que ha identificat nou errors científics en la pel·lícula i que algunes afirmacions són alarmistes i exagerades. Per aquest motiu, ha dictaminat que la seva exhibició a les aules ha de ser complementada o bé amb altre material contrastat científicament o bé amb l'advertiment que és tracta d'una opinió del seu autor i no d'una veritat científica demostrada.

Actualitzat

El primer error d'Al Gore, segons el jutge, és afirmar que el nivell del mar podria augmentar sis metres, perquè és una tesi contrària al consens científic. Un altre error és atribuir al canvi climàtic l'huracà Katrina o que la neu del Kilimanjaro es fongui, ja que els científics no han provat que hi hagi una relació directa entre l'escalfament del planeta i aquests fenòmens.

Respecte a la mort d'ossos polars a causa del desgel de l'Àrtic, el jutge assenyala que només s'han trobat cinc óssos ofegats després d'una tempesta.

Anar al contingut