La policia científica es prepara per aixecar el cadàver calcinat de Pedro Rodríguez a prop del pantà de Foix, el maig de 2017 (ACN)
La policia científica es prepara per aixecar el cadàver calcinat de Pedro Rodríguez a prop del pantà de Foix, el maig de 2017 (ACN)
Vilanova i la Geltrú

Un jurat popular jutjarà el crim del guàrdia urbà trobat calcinat al pantà de Foix

La jutge tanca la instrucció enviant a judici els dos acusats, que es culpen mútuament

RedaccióActualitzat

La jutge de Vilanova i la Geltrú que investiga el cas de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona trobat mort a prop de l'embasament de Foix ha tancat la instrucció i envia a judici els dos acusats, Rosa Peral i Albert López.

Segons l'escrit de la magistrada, Peral i López, que eren agents del mateix cos, com a mínim haurien carregat conjuntament el cadàver de l'agent mort, Pedro Rodríguez, al seu propi cotxe, dins del qual el van trobar calcinat fa un any i mig.

S'acusen mútuament

Els acusats els van detenir una setmana després de descobrir-se el crim. La víctima era la parella de Peral, i López era amant d'aquesta, de manera que des del primer moment hi va haver força sospites que el mòbil del crim hauria estat passional. 

Durant la instrucció tots dos han negat haver matat Rodríguez i s'han acusat mútuament amb versions contradictòries.

Notícia relacionada: Els geolocalitzadors, clau en la investigació del crim del pantà de Foix

 

Ara les defenses dels acusats, la fiscalia i l'acusació particular -la família de la víctima- tenen 5 dies per demanar alguna prova o testimoni més, i després començaran els tràmits per preparar el judici.

Notícia relacionada: Sospiten que la guàrdia urbana empresonada pel crim de Foix preparava un nou homicidi

A l'Audiència, amb jurat popular

El judici es farà a l'Audiència de Barcelona i encara pot trigar a celebrar-se: fonts judicials han pronosticat que la constitució del jurat popular que ho haurà de jutjar serà lenta i que la complexitat del cas també farà estirar els terminis.

Els dos acusats, que estan en presó preventiva, han demanat que, mentrestant, els deixin en llibertat. La jutge l'hi ha denegat a Rosa Peral i encara no s'ha pronunciat en el cas d'Albert López.

Notícia relacionada: Arxivada la causa contra els dos guàrdies urbans acusats de la mort d'un manter

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut