Un jurat popular jutjarà el crim de Samuel Luiz, mort per una pallissa a la Corunya
Un dels detinguts, major d'edat, per la mort de Samuel Luiz

Un jurat popular jutjarà el crim de Samuel Luiz, mort per una pallissa a la Corunya

El fiscal i les acusacions demanen que se'ls jutgi per assassinat i no pas per homicidi

El crim de Samuel Luiz, el jove gallec mort per una pallissa al mig d'un carrer a la Corunya, serà jutjat amb un jurat popular. Els quatre acusats majors d'edat, que tenen entre 18 i 25 anys, aquest matí han acudit al jutjat

La jutgessa del cas els ha comunicat que seran jutjats per un jurat popular. La magistrada, en canvi, no ha decidit encara si canviarà la qualificació dels fets d'homicidi a assassinat, com demanen el fiscal i les acusacions populars.

Tres dels detinguts han arribat traslladats per la Guàrdia Civil des de la presó de Texeiro. El quart implicat, una noia que està en llibertat provisional, hi ha arribat a peu.

Nombrosos veïns que els esperaven els han rebut amb crits i, a la sortida, han estat escridassats per un grup d'amics de la víctima.

Les acusacions populars i la Fiscalia demanen que siguin jutjats pel delicte d'assassinat.

El jove, de 24 anys, va morir per la pallissa rebuda a prop d'una discoteca del passeig marítim de la Corunya la matinada del dissabte 3 de juliol. L'entorn de la víctima va assegurar des del primer moment que darrere l'assassinat a cops hi havia un crim d'odi per la seva orientació sexual.

Els presumptes agressors van ser ser identificats gràcies a les gravacions de la pallissa amb telèfons mòbils i de les càmeres de seguretat del voltant. Es van identificar tretze persones implicades en els fets que van declarar davant de la policia. Quatre d'ells van quedar detinguts i tres d'ells són a la presó.

En paral·lel, l'Audiència de la Corunya ha rebutjat posar en llibertat els dos menors detinguts també per aquest cas i un dels adults que havien recorregut l'ingrés a la presó.

ARXIVAT A:
PolicialGalíciaHomofòbia
Anar al contingut