Un jove perd un testicle per les protestes del 21D a Barcelona

Està valorant si es querella contra els Mossos perquè ho atribueix a un projectil de goma dels que va disparar la policia de Catalunya

RedaccióActualitzat

Les protestes d'aquest divendres arreu del Catalunya contra el Consell de Ministres van acabar amb 13 detinguts i una setantena de ferits.

Els col·lectius pro drets humans, com Iridia o SomDefensores, denuncien les actuacions dels Mossos durant les càrregues, com tres situacions en què els manifestants estaven a terra; així com també la tècnica de dispersar-los amb els furgons policials.



A la Vall d'Hebron han atès un home a qui han extirpat un testicle. Està valorant si es querella contra els Mossos perquè ho atribueix a un projectil de goma dels que va disparar la policia de Catalunya.


En un primer moment va ser atès pel SEM, però després es va traslladar a l'Hospital Mútua de Terrassa, que el va derivar a la Vall d'Hebron, on va ser intervingut.

Segons fonts d'Interior, es revisaran, com sempre, totes les actuacions.


La CUP també ha denunciat l'actitud d'alguns agents de la Policia Nacional que van fer la figa a alguns manifestants.

 


 

Detinguts en llibertat

A la Ciutat de la Justícia i davant del jutjat de Tortosa s'han concentrat familiars i amics dels tretze manifestants que aquest 21D van detenir els Mossos d'Esquadra, tant a Barcelona com a l'Ampolla. Un menor d'edat i dos adults van ser posats en llibertat aquest divendres mateix.

A la resta els han pres declaració al jutjat aquest dissabte. Tots deu, nou a Barcelona i un a Tortosa, han quedat en llibertat amb càrrecs per desordres públics i atemptat a l'autoritat. A cinc els han imposat mesures cauteulars: compareixença periòdica davant del jutge, retirada de passaport i prohibició de sortir del territori.

 

 

Són detencions per desordres públics i atemptats a l'agent de l'autoritat, cap per intentar impedir la celebració del Consell de Ministres; un fet delictiu que va associat una pena de presó més greu.

Hi ha atestats policials que tenen més d'un centenar de pàgines, amb fotografies dels fets que consideren delictius. És el cas d'un dels detinguts a l'Ampolla pel tall de l'autopista, a qui atribueixen també un delicte contra la seguretat del trànsit i incendi.

 

 

Visita del fiscal al centre de coordinació

Al centre de coordinació --un espai policial on hi havia els caps de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos, i també alts comandaments vinguts de Madrid i de la secretaria d'estat de Seguretat-- van tenir visita: hi va anar el fiscal en cap de Catalunya, que es va estar cinc minuts al centre de coordinació policial.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut