Pontevedra

Un jove agredeix Rajoy durant un passeig per Pontevedra i li trenca les ulleres

El dirigent popular passejava per la seva ciutat natal quan un individu se li ha acostat i li ha donat un cop de puny que li ha trencat les ulleres

Actualitzat

Accidentada sortida de Mariano Rajoy en terres gallegues. Un individu s'ha acostat al president espanyol mentre passejava per Pontevedra, la seva ciutat d'origen i, amb l'excusa de voler fer-se una foto amb ell, li ha donat un fort cop de puny a la cara. El "Diario de Pontevedra" ha difós imatges del moments dels fets. 

Les ulleres de Rajoy han quedat trencades. El noi ha agredit un dels guardaespatlles del dirigent popular, però, ràpidament, els agents de seguretat han detingut el jove i se l'han endut emmanillat, sota l'acusació d'atemptat a l'autoritat.

Les famílies de Rajoy i l'agressor es coneixen

Segons fonts policials, l'agressor és un menor de 17 anys. Testimonis del cop han explicat que el noi ha justificat l'agressió fent al·lusió a les "retallades" i a la "corrupció". El ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el noi ha aconseguit fer-se un "selfie" amb Rajoy i que "les famílies de tots dos es coneixen."

Els fets han passat poc abans de les sis de la tarda, quan Rajoy saludava un grup de veïns que es volien fotografiar amb ell a les proximitats de l'església de la Peregrina, al centre de Pontevedra. 

La ministra de Foment, Ana Pastor, una de les autoritats que acompanyava a Rajoy, ha tret ferro a l'incident i ha instat la comitiva a continuar passejant. El president, de fet, ha continuat passejant, sense ulleres, enmig dels aplaudiments i crits de "president" d'alguns ciutadans. La ministra ha rebutjat l'agressió mitjançant el seu perfil de Twitter. 

 

La xarxa de l'ocellet és la via que ha escollit el mateix Rajoy per agrair el suport que li ha arribat després del cop de puny. 

 

 

Tant el líder del PSOE, Pedro Sánchez, com el de Podem, Pablo Iglesias, i el de Ciutadans, Albert Rivera, han enviat missatges a Rajoy per interessar-se pel seu estat de salut. Les condemnes a l'agressió han arribat d'arreu. El rei li ha telefonat i el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha rebutjat "qualsevol agressió física o verbal que es produeixi a qualsevol persona". 

El president espanyol ha mantingut l'agenda prevista, amb un míting al vespre a la Corunya, on ha arribat sense ulleres i aclamat pels militants i simpatitzants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut