L'home diu ha perdut en apostes en línia la major part dels diners
L'home diu que ha perdut en apostes en línia la major part dels diners

Un japonès rep per error totes les ajudes covid del seu poble i les perd apostant

L'home, que està a l'atur, era un dels destinataris dels ajuts per la pandèmia i, per error, li van ingressar l'import dels de 463 famílies

RedaccióActualitzat

Un aturat de 24 anys de la petita localitat japonesa d'Abu, a l'oest del país, va tenir una gran sorpresa fa unes setmanes quan va veure al seu compte corrent un ingrés de 46,3 milions de iens (més de 342.000 euros). Eren els diners que l'administració nacional destinava a la subvenció mensual per la covid per ajudar les famílies més desfavorides de la localitat. Però, en lloc de ingressar-los en un compte de l'administració local, es van ingressar, per error, al compte de Sho Taguchi.

Quan l'administració local es va adonar de l'error en l'ingrés, va reclamar els diners a Taguchi. Però era massa tard. Aquest jove sense feina havia decidit jugar-se la totalitat dels diners en apostes en línia i ja ho havia perdut gairebé tot.

Ara la prefectura de Yamaguchi acusa Sho Taguchi d'un delicte de frau informàtic i n'ha ordenat la detenció. Segons la policia, Taguchi s'hauria negat a tornar els diners i l'Auntament d'Abu hauria decidit denunciar-lo.

El cas ha provocat una onada d'indignació a tot el país perquè els milions de iens que Taguchi va rebre per error i va perdre en el joc anaven destinats a ajudar les 463 famílies d'Abu que més dificultats han tingut durant la pandèmia. 

Sho Taguchi, que no té feina, era un dels beneficiaris dels ajuts mensuals. Però aquest mes d'abril, el funcionari encarregat de fer les transferències i derivar els diners de les ajudes a cada sol·licitant es va equivocar i les va enviar totes al compte de Taguchi. Així es va trobar que, en lloc d'una ajuda individual de 100.000 iens (738 euros), li havien ingressat milions de iens.

L'advocat de Taguchi ha confirmat que el seu client ha perdut "tots els diners transferits i que els ha gastat en casinos en línia estrangers".  Assegura que el seu client està disposat a retornar tots els diners en petites aportacions. 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Joc i apostesJapó
Anar al contingut