Una imatge de les instal·lacions del projecte Castor.
Si la plataforma Castor torna a funcionar, pot haver-hi més terratrèmols.
Tarragona/Castelló

Un informe tècnic alerta que si la plataforma Castor torna a funcionar pot haver-hi més terratrèmols

Si es torna a injectar gas al dipòsit submarí Castor, davant la costa entre Vinaròs i Alcanar, pot tornar a haver-hi moviments sísmics a la zona, segons l'informe tècnic que està enllestint l'Institut Geològic i Miner.

RedaccióActualitzat

Si es torna a injectar gas al dipòsit submarí Castor, davant la costa entre Vinaròs i Alcanar, pot tornar a haver-hi moviments sísmics a la zona.

Aquesta és la principal conclusió de l'informe tècnic que l'Institut Geològic i Miner està enllestint i que hauria d'entregar al Ministeri d'Indústria la setmana que ve.

Segons ha informat la Cadena Ser, en aquest estudi es diu que no es preveu que els sismes poguessin ser superiors als 3 graus en l'escala de Richter, és a dir, que la majoria no serien perceptibles per a la població. Però que també n'hi podria haver de 4 graus o més, com els que van espantar tant el veïnat de la zona.

Davant de l'alarma sorgida entre els ciutadans, el Ministeri va haver d'ordenar a finals de setembre que es parés tota l'activitat a la plataforma. Si el projecte Castor se suspèn definitivament, l'Estat haurà de pagar 1.700 milions d'euros d'indemnització a l'empresa concessionària.

 

Anar al contingut