Imatge d'arxiu d'una urna (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una urna (Foto: ACN)
Barcelona

Un informe jurídic avala la convocatòria d'un referèndum sobre la independència

Un informe jurídic del Cercle d'Estudis Sobiranistes sosté que Catalunya té potestat per convocar un referèndum sobre la independència. D'acord amb la llei de consultes aprovada pel Parlament, els ciutadans poden promoure un referèndum i recollir 220.000 firmes, sempre que es pregunti sobre una qüestió que estigui en l'àmbit de les competències de la Generalitat. El dictamen tècnic l'ha fet públic la coordinadora que organitza les consultes sobiranistes, que d'aquesta manera ha posat en marxa el procés per celebrar un referèndum d'independència d'àmbit nacional.

Actualitzat
La coordinadora per la consulta sobre la independència ha fet públic un dictamen jurídic que assegura que no hi ha impediments legals per impulsar-lo a través d'una iniciativa popular.

Segons l'autor del dictamen, Alfons López Tena, es podria impulsar si es planteja com una reforma constitucional. "La independència de Catalunya no és competència de la Generalitat de Catalunya. La reforma constitucional a efectes d'establir la independència de Catalunya sí que és competència de la Generalitat", ha dit López Tena.

Si el Parlament l'admetés a tràmit, necesitarien recollir 220.000 signatures, una xifra que, creuen, superarien amb escreix. També confien que hi hauria la majoria suficient perquè el Ple del Parlament aprovés la proposta.

Més difícil és que l'estat autoritzi el referèndum. Però arribats en aquest punt, el conflicte polític, diuen ells, hauria d'ampliar-se a escala internacional.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut