El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu..
La direcció del Partit Popular continua reunida a Toledo a porta tancada.
Madrid

Un informe dictamina que l'estratègia de Rajoy amb el procés perjudica la marca Espanya

L'Insitut Elcano, un centre d'estudis internacional independent que assessora el govern espanyol en política exterior, li reclama gestos que portin a l'entesa. També li recomana no intentar controlar l'acció exterior de les comunitats autònomes.

RedaccióActualitzat

L'estratègia de Rajoy sobre Catalunya perjudica la marca Espanya. Així ho conclou un informe elaborat per l'Institut Elcano, un dels principals "think tank" de l'Estat i un centre d'estudis internacional independent que assessora el govern espanyol en política exterior.

L'informe reclama gestos a l'executiu del PP que portin a l'entesa, en la línia del que va expressar Viviane Reding aquest cap de setmana a Barcelona, i li recomana no intentar controlar l'acció exterior de les comunitats autònomes, ja que considera que els seus efectes són positius i que contribueix a projectar una imatge de la pluralitat espanyola.

El document, de 150 pàgines, en cap moment fa referència explícitament al procés sobiranista, però sí que parla de "grans tensions internes, sobretot a Catalunya". I ho fa per alertar dels greus costos que tindria per a Espanya que Catalunya fos independent per l'actual posició d'Espanya al món.

El document, titulat "Cap a una renovació estratègica de la política exterior espanyola", i que es presenta a Madrid aquest dilluns, ha comptat amb la col·laboració de gairebé 200 experts espanyols, entre investigadors, alts càrrecs i tècnics de l'Administració, representants de multinacionals, pimes, ONGs i sindicats, periodistes especialitzats i diputats i senadors de tots els partits.

L'informe també carrega contra el govern català, en considerar que utilitza una diplomàcia massa agressiva.

 

Anar al contingut