Estats Units

Un informe secret de l'ONU afirma que Corea del Nord manté el programa nuclear

Els Estats Units acusen Rússia de vulnerar l'acord de les sancions a Corea

RedaccióActualitzat

Un informe del Consell de Seguretat de les Nacions Unides assegura que Corea del Nord no ha aturat el seu programa nuclear i de míssils, i continua violant les sancions de l'ONU.

El document, elaborat per un grup d'experts independents, també revela que el règim de Pyongyang s'està saltant els embargaments amb un ús massiu de transferències de petroli i carbó de vaixell a vaixell en alta mar.

Tot això passa quan Corea del Nord viu una intensa onada de calor que amenaça els cultius en un país sotmès a severes sancions internacionals pel seu programa nuclear. El fantasma de la fam que van patir els nord-coreans torna a planar sobre el país.

Les sancions estan lluny d'aixecar-se i, encara més, després que s'ha fet públic avui aquest informe secret de l'ONU.

Els autors de l'informe també acusen Corea del Nord d'haver cooperat militarment amb el règim sirià i d'haver intentat vendre armes als rebels houthis del Iemen.

La filtració d'aquest document ha coincidit amb la cimera dels ministres d'Afers Estrangers del sud-est asiàtic. A la cimera de l'ASEAN s'han pogut veure gestos de distensió entre el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, i el seu homòleg nord-coreà.

 

Però l'administració Trump no veu clar que la distensió i els acords amb Kim Jong-un no siguin un engany del règim coreà per guanyar temps.

El secretari d'Estat dels EUA ha aprofitat per acusar Rússia de vulnerar les sancions a Corea. Mike Pompeo ha exigit un cop més a tota la comunitat internacional que respecti les sancions imposades i mantingui la pressió:

"Hem vist informes en què es diu que Rússia permet empreses conjuntes amb Corea del Nord i concedeix nous permisos de feina a treballadors convidats de Corea del Nord. Si aquests informes són precisos, i creiem que ho són, això infringiria la resolució 2375 de l'ONU"

El ministre nord-coreà d'Exteriors, per la seva banda, s'ha declarat alarmat per l'actitud nord-americana i ha subratllat que la impaciència no ajuda a construir la confiança.

ARXIVAT A:
Corea del NordEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut