La Sagrada Família vista des del balcó d'un edifici que hauria d'anar a terra
La Sagrada Família vista des del balcó d'un edifici que hauria d'anar a terra
Barcelona

Un informe del 1976 qüestiona que l'escalinata de la Sagrada Família sigui de Gaudí

La construcció de les escales comportaria enderrocar tota una illa d'habitatges i els veïns afectats demanen que s'aturi el projecte 

Actualitzat

L'Associació de Veïns de la Sagrada Família ha fet públic un document que podria posar en qüestió la construcció de la gran escalinata prevista al carrer de Mallorca, una obra que comportaria enderrocar tota una illa d'habitatges on hi viuen unes tres mil persones.

El document és un informe del Ministeri d'Educació i Ciència, encarregat per l'Ajuntament de Barcelona l'any 1976, que diu que no hi ha cap projecte de Gaudí sobre les escales i que assegura que l'escalinata va ser dissenyada pels ajudants de Gaudí.
 

 

Els veïns confien que aquest document els salvi de l'enderrocament. Joan Itxaso, president de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, ha anunciat que presentaran al·legacions a l'acord que van signar Patronat i Ajuntament el mes d'octubre per regularitzar les obres del temple. 

"Pensem que, per sobre d'un temple que ja fa un gran negoci amb tot el tema turístic, hi ha el dret a l'habitatge dels veïns."

Notícia relacionada: Així serà per dins la nova torre de la Sagrada Família, la més alta de Barcelona
 

 

L'acord firmat entre el Patronat i l'Ajuntament ja va deixar pendent per a una nova negociació com es resol el futur de la façana de la Glòria, del carrer de Mallorca. 

ARXIVAT A:
Sagrada Família
Anar al contingut