Entrada del ranxo Creek, a prop de Santa Fe, on es rodava el western "Rust" (Reuters/Kevin Mohatt)

Un incident previ i trets amb foc real: nous detalls del rodatge del film d'Alec Baldwin

Dies abans del tret mortal de Baldwin, el seu doble va disparar dos trets amb una arma suposadament descarregada

Juli Rodés AlmerActualitzat

Conforme passen els dies, les noves informacions sobre el rodatge de "Rust", un western independent protagonitzat per Alec Baldwin, qüestionen la seguretat amb què es treballava.

Dijous passat, durant l'assaig d'una escena en què Baldwin disparava apuntant a la càmera, l'actor va matar accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins i va ferir el director Joel Souza

Ara per ara es desconeix quin tipus de projectil va causar la mort de Hutchins i les ferides a Souza.

Se sap que la policia ha recuperat munició en el set de rodatge, segons consta en l'inventari policial fet públic aquest dilluns. Es parla de "munició solta i capses" de munició, sense especificar si es tracta de bales reals o fictícies, o cartutxos de fogueig. També una ronyonera amb munició.

L'accident va passar al ranxo Creek, a prop de Santa Fe, a Nou Mèxic (Reuters/Kob TV News)

I que l'assistent de direcció, Dave Halls, va lliurar l'arma a Baldwin i va dir que era "freda", que vol dir que està descarregada.

També es desconeix com el projectil va acabar dins l'arma, però l'explicació podria estar en la informació publicada pels digital The Wrap i TMZ.com que, citant fonts pròximes al rodatge, asseguren que l'arma amb què Baldwin va matar Hutchins havia estat utilitzada hores abans per disparar contra llaunes, amb foc real, per diversos integrants de l'equip. 


Dies abans, un altre accident

S'ha sabut, a més, que aquell mateix dia, abans de l'accident, diversos tècnics havien abandonat el rodatge per protestar contra les condicions de treball. Aquests tècnics, sindicats, van ser substituïts per treballadors no afiliats a cap sindicat de la indústria cinematogràfica.

Els dubtes sobre la seguretat de les condicions de treball són el que van portar Neal W. Zoromski, un experimentat responsable d'attrezzo, a rebutjar l'oferta de treballar a "Rust".

Espelmes i fotografies a Albuquerque en l'acte d'homenatge a la directora de fotografia Halyna Hutchins, morta accidentalment durant un rodatge(Reuters/Kevin Mohatt)

"Hi havia enormes banderes vermelles", diu en una entrevista al diari Los Angeles Times en què explica que la manca de pressupost feia impossible contractar les persones necessàries per garantir un rodatge segur. I que quan va enviar el correu electrònic en què comunicava la seva renúncia, va tenir el pressentiment que "hi ha un accident a punt de passar".

Los Angeles Times també ha informat que l'accident mortal de dijous no és el primer ocorregut en el rodatge de "Rust": dies abans el doble de Baldwin per a escenes de risc va disparar dos trets amb una arma de foc d'attrezzo que li havien dit que era "freda".


Halls, acomiadat d'un altre rodatge

En les últimes hores també s'ha sabut que el 2019 Halls va ser acomiadat del rodatge de "Freedom's Path", una pel·lícula independent, després que un integrant de l'equip va resultar ferit lleu en disparar-se accidentalment una pistola d'attrezzo, segons ha explicat la productora Rocket Soul.


Tres revòlvers negres

Al lloc dels fets, segons l'inventari policial que s'ha conegut, la policia també va trobar-hi tres revòlvers negres.

La responsable de la seva supervisió era Hannah Gutierrez, que ja ha estat interrogada per la policia i que ni abans ni després no ha fet cap declaració pública.

Baldwin, Souza i altres persones involucrades en el rodatge també han estat interrogades.

La directora de fotografia Halyna Hutchins durant un rodatge anterior(Reuters/Andriy Semenyuk)

Ara per ara, no s'han presentat càrrecs contra ningú. El rodatge de "Rust", que ha quedat aturat, es feia en el ranxo Creek, a prop de Santa Fe, a l'estat de Nou Mèxic.


Homenatges a Hutchins

Aquest cap de setmana s'han fet dos actes de record i homenatge a Halyna Hutchins, a Los Angeles i també a Albuquerque, a l'estat de Nou Mèxic, on és el ranxo Creek, el lloc del rodatge on va passar l'accident en què aquesta directora de fotografia de 42 anys va perdre la vida.

Homenatge a Halyna Hutchins a Los Angeles (Reuters/Mario Anzuoni)

Nascuda a Ucraïna i graduada per l'American Film Institute, havia treballat en diversos films de ficció i també en cinema documental. Estava casada i tenia un fill. 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut