El foc de Sierra Bermeja continua descontrolat, hi ha diverses columnes de foc ben visibles i s'han desallotjat sis localitats malaguenyes (EFE…
El foc de Sierra Bermeja continua descontrolat, hi ha diverses columnes de foc ben visibles i s'han desallotjat sis localitats malaguenyes (EFE/Carlos Díaz)

Un incendi provocat crema més de 7.000 hectàrees de Sierra Bermeja, a Màlaga

Un bomber que participava en les tasques d'extinció va morir dijous i hi ha més de 2.500 veïns dels municipis afectats desallotjats per seguretat

Actualitzat

Un incendi que continua actiu ha devastat des de dimecres a la nit més de 7.000 hectàrees de massa forestal a Sierra Bermeja, a Màlaga.

El foc, que té un perímetre de 42 quilòmetres, ha obligat a desallotjar més de 2.500 persones de sis municipis malaguenys i avança sense control.

Els bombers han trobat indicis que el foc és provocat. Aquest cap de setmana treballen a la zona 41 mitjans aeris, i més de 365 efectius per terra, segons informa el Servei d'Extinció d'Incendis Forestals d'Andalusia:

 

 

Aquesta nit passada s'ha obert un nou front provocat per un fragment de fusta encesa que va saltar de la zona cremada fins a un barranc pròxim. El nou front ha avançat descontrolat, s'ha unit al foc principal al llarg del matí i ha complicat les feines d'extinció.

Un bomber de 44 anys va morir dijous mentre treballava en les feines per controlar aquest incendi forestal. Era un dels bombers desplaçat des d'Almeria..

Un veí d'Algatocín, Màlaga, assenyala la columna de foc que s'aproxima al municipi
Un veí d'Algatocín, Màlaga, assenyala la columna de foc que s'aproxima al municipi (EFE/David Arjona)

El director d'extinció de l'incendi de Sierra Bermeja, Alejandro García, assegura que aquest foc té una potència i una força que no és gens habitual i que "genera la seva pròpia dinàmica de propagació":

 

Des del primer moment el foc de Sierra Bermeja ha estat molt virulent, ajudat pel vent, les altes temperatures i una orografia que dificulta les tasques d'extinció.

El president andalús, Juanma Moreno, ha assegurat que no hi ha dubte que l'incendi ha estat provocat perquè als dos punts on va començar es van trobar les mateixes restes, "un grapat de fullaraca i, a sobre, una pinya encesa amb encenedor". Moreno ha assegurat que no descansarà fins a portar els responsables de l'incendi davant la justícia:

Aquest diumenge han arribat a la zona un centenar d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències per ajudar en les feines d'extinció del foc i per donar cobertura a la població desallotjada.

 

ARXIVAT A:
IncendisBombersAndalusiaJuan Manuel Moreno
Anar al contingut