El Entrego

Un incendi en una mina d'Astúries obliga a desallotjar diversos col·legis i a evacuar nombroses persones

Els centres escolars de Sama i Ciaño, a Langreo, han hagut de ser desallotjats i nombroses persones estan sent traslladades als centres de salut de la zona a conseqüència de l'incendi que s'ha declarat en una mina d'Astúries, concretament en una cinta transportadora del pou de carbó de María Luisa de Humosa. Els serveis d'emergència han habilitat dos centres de salut per atendre veïns evacuats, la majoria d'edat avançada o que tenen problemes respiratoris. A més, l'incendi està provocant problemes de trànsit a tota la vall del Nalón després que ja s'ha prohibit circular entre Sama i Ciaño a través de l'AS-17, la principal via de comunicació de la conca minera.

Actualitzat

L'incendi s'ha declarat poc abans de les vuit del matí a la desena planta de l'explotació minera, a uns 500 metres de profunditat, i a hores d'ara la Brigada de Salvament Miner, que intenta sufocar el foc, ja es troba a l'interior del pou. Segons fonts sindicals, quan ha començat el foc a dins del pou hi treballaven uns 150 miners, que han pogut ser evacuats sense que es registressin ferits, com més tard ha passat a la zona del Lavadeo Modesta, on hi havia uns 40 operaris. La cinta on s'ha declarat el foc, de goma i amb una amplada de poc més d'un metre i d'uns 2,5 quilòmetres de longitud, transporta carbó que es produeix als pous de María Luisa i Sotón fins a les instal·lacions del Lavadero Modesta, on es depura el material.

El govern asturià manté activat el Pla Territorial de Protecció Civil (PLATERPA) en el nivell 1 a les zones afectades per l'incendi, on s'ha desplaçat el conseller de Justícia i Seguretat Pública, Francisco Javier García Valledor.

Els responsables del PLATERPA estudien mesures pertinents, a més de recomanar a la població que no surti al carrer i que tanqui les finestres dels seus domicilis en cas que l'incendi continuï actiu i el núvol de fum es mantingui, com fins ara, pràcticament arran de terra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut