Estabilitzat l'incendi a la Ribera d'Ebre que s'ha originat a l'ermita de Sant Miquel
Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de vegetació de Vinebre (Bombers de la Generalitat)

Controlat l'incendi a la Ribera d'Ebre, originat a l'ermita de Sant Miquel

El foc ha estat empès pel vent i els bombers segueixen les tasques d'extinció per controlar-lo

Redacció / AgènciesActualitzat

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi forestal que s'ha originat la matinada d'aquest diumenge a la zona de l'ermita de Sant Miquel, al terme de Vinebre (Ribera d'Ebre). La intensitat del vent de mestral, però, preocupa els Bombers per extingir del tot el foc.

58 dotacions terrestres i dotze mitjans aeris han participat per estabilitzar el foc. Una quarantena d'efectius treballen per remullar punts calents i impedir represes del foc. Els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi de vegetació forestal aquest migdia, però temem que hi hagin represes per la velocitat del vent que es preveu a partir d'aquest diumenge a la tarda.


Origen: ermita de Sant Miquel

Segons ha informat el cos de Bombers, el foc hauria començat abans de les 5.30 hores a prop de l'ermita de Sant Miquel i s'ha propagat cap a la de Sant Antoni. Empès pel vent, el foc ha arribat fins a la carena de la serra del Tormo, on ha deixat d'avançar.

Segons les primeres valoracions, l'incendi hauria afectat 1,7 hectàrees de terreny.

Segons l'inspector cap de la regió dels Bombers a les Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, el foc és en un lloc on el vent bufa fort i on l'estat de la vegetació permet que "cremi amb certa intensitat". A més, diu que les poques precipitacions de la setmana passada tampoc hi han ajudat així com l'orografia del terreny.

"Hi ha pendents molt forts i inclús al mig del perímetre hi ha un penya-segat, d'uns 15-20 metres d'alçada, que tot i que l'incendi l'ha superat, als bombers els ha sigut bastant difícil."

Pel que fa a la investigació sobre l'origen del foc, els Agents Rurals encara no tenen una hipòtesi clara sobre les causes.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut