L'incendi s'ha declarat a dalt de la carena (Bombers de la Generalitat)
L'incendi s'ha declarat a dalt de la carena (Bombers de la Generalitat)
Guingueta d'Àneu

Extingit l'incendi que ha cremat unes 12 hectàrees a la Guingueta d'Àneu

Els bombers van estabilitzar el foc diumenge a la nit

RedaccióActualitzat

Els Bombers han donat per extingit aquest dimarts l'incendi forestal al Serrat d'Escobedo, que es va declarar diumenge entre Esterri i la Guingueta d'Àneu. Les flames han cremat pastures, matolls i vegetació a dalt de tot de la carena del serrat, a uns 1.700 metres d'alçada. 

El foc ha cremat un total d'11,8 hectàrees de pastura en una zona amb molt pendent.

El foc va quedat estabilitzar diumenge al vespre abans que els bombers es retiressin durant la nit per seguretat, ja que es tractava d'un terreny de difícil accés. Durant la nit en van monitoritzar l'evolució

Cap a dos quarts d'una del migdia de diumenge, els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís d'un incendi forestal a la zona d'Unarre, al terme municipal de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà.

Al llarg del dia, van anar augmentant els efectius a la zona, fins a arribar a 13 mitjans aeris i 24 dotacions terrestres

El foc era en una zona de difícil accés per als vehicles pesants, al Serrat d'Escobedo, a dalt de tot de la carena. Per això només s'hi podia accedir per aire o a peu. S'hi va treballar amb eines manuals i el suport de les descàrregues dels mitjans aeris. Els mitjans aeris van fer rotacions per poder garantir els descansos corresponents. A més de l'extinció, també van fer tasques de transport del personal.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut