Controlat l'incendi que crema a la Vall d'Aran, que ha calcinat unes 280 hectàrees

Les flames han cremat pastures i sotabosc i també tres edificacions de muntanya

RedaccióActualitzat

Els Pompiers i els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi en una zona boscosa de difícil accés al costat del poble de Canejan, municipi de la Vall d'Aran fronterer amb França. Es va declarar aquest dijous a la tarda.

El foc ha afectat unes 280 hectàrees, segons informa en un comunicat el Conselh Generau d'Aran.

Després de controlar el flanc dret, que era el més difícil, els bombers. han pogut tancar tot el perímetre del foc  Els Pompiers havien informat a Twitter que treballaven en dos flancs i que el dret era més actiu, més obert i afectat per l'aire.

Amb tot, segons recullia l'ACN, mantenien que no hi havia perill que les flames arribessin al poble i apuntaven que la part que ha cremat està inclosa en el pla de cremes estratègiques de la Vall d'Aran.

Segons el comunicat del Conselh Generau d'Aran, aquest pla "dona als Pompiers d'Aran un instrument de força utilitat per actuar contra els focs". En concret, determina les zones on ja hi ha hagut incendis i "per on pensen que pot avançar el foc arran del canvi climàtic i estudia com gestionar aquest foc amb anterioritat al fet que es produeixi".

El foc, que ha cremat tres edificacions de muntanya, va començar aquest dijous una mica abans de les cinc de la tarda amb una columna de fum destacable. S'hi va desplaçar un helicòpter per ajudar en les tasques d'extinció. 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut