L'incendi ha començat en un camp de blat (Bombers)
L'incendi ha començat en un camp de blat (Bombers)

Controlat l'incendi de Rocallaura, a Vallbona de les Monges, amb 35 hectàrees afectades

El foc de l'Urgell ha mobilitzat més de 60 dotacions dels Bombers i no ha afectat zones habitades

RedaccióActualitzat

Els Bombers ja han controlat aquest dimarts a la matinada l'incendi que va començar dilluns a la tarda en un camp de blat de Rocallaura, dins del terme municipal de Vallbona de les Monges, a l'Urgell.

Havien rebut l'avís al voltant de les 5 i durant la jornada hi van treballar fins a 62 dotacions, 12 de les quals aèries. Dilluns a la nit ja l'havien donat per estabilitzat.

Les flames han afectat unes 35 hectàrees i la causa ha estat una màquina recol·lectora de cereals, segons han informat els Bombers aquest dimarts.

 

El foc tenia potencial per arribar fins a les 500 i, segons els serveis d'emergència, no van perillar nuclis habitats. Passades les 9 del vespre ja havien informat que el foc "està pràcticament encerclat amb línies d'aigua".

Les zones afectades han quedat repartides entre terreny agrícola i forestal. La hipòtesi és que el foc hauria començat a partir d'una màquina recol·lectora de cereals.

L'incendi de vegetació agrícola s'ha propagat fins a una zona forestal, entre els nuclis de població de Rocallaura i Belltall, que en aquest cas pertany a la Conca de Barberà. El flanc esquerre de l'incendi ha coronat la carena de la serra del Tallat.

Pel que fa al flanc dret, en un principi avançava en direcció a Belltall, però no va suposar un risc per a nuclis habitats.

El cap de l'incendi va avançar en direcció a Rocallaura, sense amenaces per cap zona habitada, els efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) hi han fet un foc tècnic.

Una imatge del foc de Rocallaura
Una imatge del foc de Rocallaura (Gerard Balcells)
Una panoràmica del foc que afecta Rocallaura i Belltall
Una panoràmica del foc que afecta Rocallaura i Belltall (CCMA)


Dos incendis més aquest dilluns a Catalunya

La tarda de dilluns hi ha hagut també un incendi agrícola a Sant Mateu de Bages, que ara ja no amoïna els serveis d'emergències i des d'una mica abans de les 7 de la tarda es considera estabilitzat.

Ha afectat unes 3 hectàrees de la serra de Castelltallat, un espai protegit, la majoria de les quals són en terreny agrícola. Hi han treballat 25 dotacions, cinc de les quals aèries.

Els Bombers afirmen que l'incendi ha estat causat per una combustió interna d'una màquina recol·lectora de cereal. L'estratègia de la tarda ha estat descarregar aigua als flancs de l'incendi per evitar que el foc entrés més endins de la massa forestal.

Hi ha hagut un tercer incendi, aquest mateix dilluns, que ha afectat una petita zona de rostolls a prop d'algunes urbanitzacions de Montcada i Reixac. L'avís s'ha rebut cap a la una del migdia i abans de les tres el foc ja ha quedat controlat.

 
ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut