Incendi a Maials
Incendi a Maials
Maials

Controlat l'incendi de Maials, que ha cremat unes 30 hectàrees

El foc de Maials ha obligat a tallar la carretera C-12 en els dos sentits de la marxa durant tota la nit

RedaccióActualitzat

Els Bombers donen per controlat el foc a Maials, al Segrià. Durant la nit, els bombers han continuat treballant per controlar l'incendi i al matí s'han reprès les tasques d'extinció. Finalment, a les 16.18 de la tarda el foc ha quedat controlat. A lloc, continuem remullant i fent revisió de la zona, una quinzena de dotacions.

L'incendi ha cremat unes 30 hectàrees de vegetació forestal a tocar de la carretera C-12. Les flames han obligat a tallar la carretera entre Maials i Flix durant tota la nit.


Els Bombers van aconseguir estabilitzar l'incendi cap a la mitjanit. Durant aquest diumenge han continuat remullant la zona, per evitar que revifés per les altes temperatures i la baixa humitat.

L'origen de l'incendi podria ser una negligència. Tot i el que els Agents Rurals havien apuntat en un primer moment que el foc podria haver començat per la rebentada d'un pnemàtic, ara la princial hipòtesi és que l'incendi s'hagi pogut originar amb una burilla mal apagada.

L'incendi va començar dissabte cap a les 17.50 de dissabte. Fins a 45 dotacions de bombers van arribar a treballar sobre el terreny, la tarda de dissabte.

 

 

Segons els Bombers, el foc va començar en una zona coneguda com el Mas de Noguers i va anar avançant en direcció nord cap a la Senyoria. El flanc dret es va poder parar dissabte a la tarda, però, en entrar la marinada, es va obrir el flanc esquerre, que va arribar a saltar la carretera. Abans de mitjanit van aconseguir estabilitzar-lo.

La columna de fum de l'incendi va ser ben visible des de diversos punts de la zona. Hi va haver un centenar de trucades al telèfon d'emergència 112:


A Maials, aquest dissabte hi va haver màximes de 32 graus i una humitat baixa, al voltant d'un 39%.

 

Alt risc d'incendis

El Sant Joan d'aquest any arriba amb un avís d'alt risc d'incendis. Aquest cap de setmana llarg, de tres dies, sumarà tres elements fatals: molta calor, poca humitat i vent fort. S'hi afegeixen imprudències humanes en el llançament de petards o el gran moviment de cotxes. El Departament d'Interior assegura que és "possiblement, el dia més perillós de l'any".

Aquest mateix dissabte hi ha hagut dos incendis més, un a Sant Joan Despí


I un altre a la Roca del Vallès, en aquest cas, possiblement, provocat per una bengala:


ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut