Imatge aèria del foc que crema a Vespella de Gaià (Agents Rurals)
Imatge aèria del foc que ha cremat a Vespella de Gaià (Agents Rurals)
Vespella de Gaià

Controlat l'incendi de Vespella de Gaià, que ha obligat a tallar vies de tren i carreteres

Segons els Bombers, no hi ha hagut afectacions personals i s'ha pogut aixecar el confinament de Vespella i el Castell de Montornès

RedaccióActualitzat

Els Bombers han donat per controlat l'incendi que cremava als termes municipals de Vespella de Gaià i la Nou de Gaià, a la comarca del Tarragonès. Tot i això, hi han continuat treballant amb 18 dotacions sobre el terreny aquest dissabte, l'endemà de declarar-se el foc.

El foc s'ha originat minuts abans de les 3 de la tarda a tocar de la via del tren i de la carretera que connecta Vespella amb Salomó. 

Això ha provocat que s'hagi tallat la carretera T-202 entre els quilòmetres 7 i 8, cap a la Nou de Gaià, i la T-211 a l'altura del quilòmetre 6, cap a la Pobla de Montornès. També s'ha aturat la circulació de trens de l'R13 en tots dos sentits entre Salomó i Roda de Berà.

El foc ha avançat empès pel vent de mestral, amb ràfegues de 40 km/h, i gràcies a la gran quantitat de combustible vegetal, fruit de la sequera. S'ha originat a la zona de la muntanya del Mestret i s'ha obert camí ràpidament fins a arribar a un front d'uns 600 metres. La flama era intensa a causa del terreny en pendent i la força del vent. A més, s'han originat focus secundaris.

Cap a les cinc de la tarda, les flames han arribat a un pendent descendent, fet que ha provocat que perdessin velocitat. En aquell moment, el flanc dret s'encaminava cap a una zona de conreus i preocupava sobretot el flanc esquerre, amb una continuïtat forestal d'unes 200 hectàrees.

En l'incendi han treballat una cinquantena de dotacions dels Bombers i deu mitjans aeris (ACN)

Finalment, els Bombers han estabilitzat l'incendi, que ha cremat unes 30 hectàrees i un perímetre d'uns quatre quilòmetres de longitud. L'objectiu és donar-lo per controlat abans de la nit i evitar una revifada durant la matinada. Així mateix, calculen que demà dissabte, quan hagi passat l'episodi de vent de mestral, el podran donar per extingit.

Per precaució i per protegir la població del fum, a la tarda s'ha demanat el confinament de Vespella i el Castell de Montornès, però ja s'han pogut aixecar les restriccions. ​Segons Ricard Expósito, inspector dels Bombers, no hi ha hagut afectacions personals i les causes s'estan investigant.

La major part de l'afectació ha estat en terreny forestal (92,77%), però el foc també ha afectat zona agrícola (3,5%) i urbana (3,27%).

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut