El foc afecta la muntanya entre Can Manel i les Teules
Un home i una menor, acusats de provocar l'incendi d'Olivella que va cremar 160 hectàrees (ACN)

Controlat l'incendi de Castell-Platja d'Aro, provocat per una feina de desbrossament

Els Bombers l'han controlat aquest dissabte al vespre i hi continuaran treballant durant la nit

RedaccióActualitzat

El foc que crema des d'aquest divendres una setantena d'hectàrees de massa forestal al terme de Castell d'Aro, al Baix Empordà, ja està controlat. Els Bombers ho han anunciat aquest dissabte al vespre:


Durant la nit de dissabte a diumenge, quatre camions d'aigua i un vehicle lleuger dels Bombers continuaran al lloc dels fets per revisar i detectar punts calents i remullar possibles fumeroles que hi hagi dins del perímetre.

Ja han pogut tornar a casa les persones que es van desallotjar preventivament, al voltant de 350 veïns i turistes que eren a sis urbanitzacions, als termes municipals de Castell d'Aro i Santa Cristina d'Aro. 

L'incendi va començar a tres quarts d'una del migdia de divendres. Els Bombers hi han arribat a destinar 74 dotacions, 15 mitjans aeris i 60 terrestres. El foc es va donar per estabilitzat el divendres cap a les onze de la nit.

Aquest dissabte al matí s'han reincorporat els mitjans aeris. Durant la nit, però, una trentena de vehicles d'aigua han continuat treballant-hi. El cap d'intervenció dels Bombers ha explicat que han aconseguit perimetrar el focSortosament, el vent ha afluixat, però ara els equips d'emergències estan pendents de les marinades, que podrien tornar al migdia.

Un helicòpter dels Bombers llança aigua sobre el front de l'incendi
Un helicòpter dels Bombers llança aigua sobre el front de l'incendi (ACN/ Ariadna Reche)


Iniciat per accident

L'incendi ha començat a la zona de Can Manel, al final d'un barranc. Segons han confirmat els Agents Rurals, el foc s'ha iniciat mentre es feien feines autoritzades de desbrossament a la urbanització Can Manel:

 

La zona on va començar el foc està molt habitada, amb diverses urbanitzacions properes. A causa del fum es van haver d'evacuar unes 350 persones de les urbanitzacions de la Coma, el Masnou i les dues primeres línies de les Teules de Santa Cristina d'Aro.

També es va desallotjar per precaució el resort Hapimag de la urbanització del Masnou, l'hotel Mas Torrellas, la masia Can Batet, Can Riera i el club de golf Mas Nou.

A més, es va ordenar el confinament de la urbanització Can Manel, de Castell d'Aro.

Els desallotjats han passat la tarda i les primeres hores de la nit a la sala municipal polivalent de Castell d'Aro. La majoria eren turistes que s'allotjaven al resort Hapimag i a l'hotel Mas Torrellas.

El director del ressort Hapimag, Oiver Glaser, era a la zona aquest divendres. D'aquí es van haver d'evacuar 250 clients, molts estrangers. "Va ser molt ràpid. Vam veure flames de fins a 30 metres", explica.

Hostes del Resort Hapimag desallotjats per l'incendi passant la tarda a la sala polivalent
Hostes del Resort Hapimag desallotjats per l'incendi passant la tarda a la sala polivalent (ACN/Aleix Freixas/Ariadna Reche)

Els cossos d'emergència han informat que a la nit tots els desallotjats han tornat als seus habitatges de forma esglaonada, un cop la situació de l'incendi ho ha fet possible.


Avions amfibis del ministeri

Passades les sis de la tarda de divendres es van incorporar a les tasques d'extinció avions amfibis i avions de vigilància i atac del foc del Ministeri per a la Transició Ecològica:

 

Segons dades dels Agents Rurals, l'incendi té una superfície perimetral d'unes 71 hectàrees, la majoria de terreny forestal, i una hectàrea de terreny urbà. L'incendi tenia un potencial de 250 hectàrees.


L'incendi ha provocat durant la tarda una gran columna de fum visible des de diversos punts de la zona, especialment des de la carretera C-31.

El foc ha pujat fins a la carena de la muntanya i està fent focus secundaris al flanc esquerre (Agents Rurals)
El foc ha pujat fins a la carena de la muntanya i ha provocat una gran columna de fum (Agents Rurals)

La columna de foc provocada per aquest incendi es podia veure també des del satèl·lit Meteosat:

 

Des de Protecció Civil i tots els cossos d'emergències es demana als particulars que no s'acostin a la zona de l'incendi per deixar treballar els operatius i els vehicles d'extinció.
 

Estabilitzat un incendi a Montcada i Reixac

Aquest no ha estat l'únic incendi que ha començat aquest divendres. Els Bombers han aconseguit estabilitzar un incendi que ha començat a les quatre de la tarda en una zona d'horts de Montcada i Reixac.


Controlat un foc agrícola a Sant Fruitós de Bages

Pocs minuts més tard, els Bombers han rebut l'avís d'un altre incendi. En aquest cas afectava una finca agrícola de Sant Fruitós de Bages. El foc ja està sota control.

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut