Estabilitzat l'incendi de Batea, que ha cremat 28 hectàrees
El foc de Batea afecta part de la Terra Alta i del Matarranya, a l'Aragó (Bombers)
Batea

Estabilitzat l'incendi de Batea, que ha cremat 28 hectàrees

Durant la tarda de Sant Joan s'han declarat tres incendis més: a Biosca i Masquefa, ja extingits, i un altre que encara crema a Nalec

Actualitzat

Els bombers han estabilitzat un foc que ha cremat un total de 28 hectàrees de conreus i vegetació forestal, 20 a Batea, a la Terra Alta i 8 a l'Aragó.

L'incendi s'ha declarat cap a les dues del migdia a tocar de la carretera C-221 i afecta també una zona de l'Aragó, al nord del Matarranya. De fet, el treball sobre el terreny el coordinen els bombers aragonesos.

Els bombers treballen en una zona d'entre 50 i 60 hectàrees per envoltar els diferents focus del foc, que cremen en dos flancs. El flanc esquerre crema a la comarca del Matarranya, on treballen els bombers de l'Aragó.

Els Bombers de la Generalitat han activat 17 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris a la cua del flanc dret.

Segons els Agents Rurals, el foc ha consumit 14 hectàrees entre la Terra Alta i el Matarranya.

El foc ha anat saltant entre illes forestals i els camps de conreu de la zona. També ha saltat el riu i ha passat a la comarca del Matarranya.

 

Entre les 8 del matí i les 20 del vespre els bombers de la Generalitat han treballat en uns 150 incendis de diferent consideració.

 

Masquefa

Un incendi ha començat a un quart de tres de la tarda d'aquest dilluns en un descampat de Masquefa, a l'Anoia, a tocar de l'avinguda Can Valls, al centre de la població.

 

El foc que ha cremat un descampat al nucli urbà de Masquefa, a l'Anoia, està controlat (Bombers)

 

Els Bombers de la Generalitat asseguren que l'incendi té poc recorregut, però constaten la dificultat que suposa que estigui en ple nucli habitat. Fina al lloc s'han desplaçat 2 mitjans aeris i 11 dotacions terrestres dels bombers. El foc ha quedat controlat cap a 2/4 de 4 de la tarda i poc després s'ha donat per extingit

 

 

Biosca

Una burilla de cigarret podria ser la causa de l'incendi de vegetació que s'ha declarat aquest migdia al terme de Biosca, a la Segarra, i que ha calcinat 16 hectàrees de terrenys agrícoles i mitja hectàrea de forestal.

 

L'incendi de Biosca, a la Segarra, està estabilitzat (Bombers)

L'incendi ha començat al costat de la carretera L-451, que va de Biosca a Guissona i, a partir d'aquí, s'ha estès amb rapidesa per camps de cereals. És per això que els agents rurals treballen en el llançament d'una burilla des d'un vehicle com a principal hipòtesi en l'origen de l'incendi. El foc ja està extingit.

 

ARXIVAT A:
IncendisMedi ambientBombers
Anar al contingut