Estabilitzat l'incendi a Añón de Moncayo, a l'Aragó, que ha cremat 6.000 hectàrees

Els veïns de cinc dels vuit municipis desallotjats pel foc ja poden tornar a casa

Redacció/AgènciesActualitzat

L'incendi forestal que crema des de dissabte a Añón de Moncayo, a Saragossa, i ha afectat unes 6.000 hectàrees, s'ha pogut estabilitzar aquest dilluns al matí.

Això ha permès que els veïns de cinc dels vuit municipis desallotjats pel foc, més de 1.300 persones en total, puguin tornar a casa. S'espera que la resta ho puguin fer al llarg del dia.

Dependrà de l'evolució del vent, que ara bufa amb menys intensitat que les últimes hores. Un operatiu de 250 persones han treballat tota la nit per evitar que les flames arribessin al Parc Natural de Moncayo. 350 efectius continuen a la zona aquest dilluns, segons ha informat el govern d'Aragó, que demana prudència:

El que més preocupava és la cua de l'incendi, a Añón, on es va originar el foc i on el vent ha estat més fort. "El foc avança lentament, però la seva evolució dependrà molt de les condicions meteorològiques de les pròximes hores", ha explicat el director general de Gestió Forestal, Diego Bayona.

S'ha desallotjat més de 1.300 persones de 8 municipis
S'ha desallotjat més de 1.300 persones de 8 municipis (EFE/Toni Galán)

Segons la directora de Protecció Civil, Carmen Sánchez, no hi ha habitatges afectats. Sánchez ha afegit que es treballa per recuperar el subministrament d'electricitat a les poblacions on s'ha interromput, així com el d'aigua.

La majoria de veïns desallotjats han passat la nit en cases de familiars i amics, encara que els municipis de Tarassona i Borja han habilitat instal·lacions municipals per acollir-los, com aquest poliesportiu gestionat per la Creu Roja:


Més focs actius

Paral·lelament, i encara a l'Aragó, els Bombers de la Generalitat han enviat un helicòpter a un altre incendi que avança sense control a la localitat d'Isàvena, a Osca, a 20 quilòmetres de Catalunya.

Es va declarar la matinada de diumenge i, malgrat que s'havia pogut estabilitzar, es va reactivar a a primera hora de la tarda.

El foc s'afegeix a un tercer incendi forestal que crema a la Vall d'Ebo, al País Valencià, des de la nit de dissabte i que ja ha calcinat unes 3.500 hectàrees i ha obligat a desallotjar prop d'un miler de persones.

 

ARXIVAT A:
IncendisBombers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut