Un hospital a Alep reobre gràcies al micromecenatge

Actualitzat

Mentre el nord de Síria continua patint atacs de l'exèrcit contra la població civil en zones rebels, algunes ciutats clau, com Alep, ja fa gairebé dos anys que estan controlades pel règim. Això ha permès una certa normalització de la vida.

Alguns hospitals, que van patir els bombardejos de Bashar al-Assad, ja tornen a funcionar, com l'Hospital Maternoinfantil de l'Esperança. Situat en zona encara rebel de la província d'Alep, ha renascut gràcies al micromecenatge i l'ajuda de l'ONG britànica Independent Doctors Association.

 

L'han batejat com "l'Hospital de l'Esperança" perquè "dona esperança a la gent de la regió", com explica el director del centre, el Dr. Hatem:

"Això dona esperança a la gent de la regió. Ara tenen servei mèdic. No es trobaran ni un dia més sense un hospital per atendre'ls o un dispensari per visitar els nens."

 

Els treballadors i la majoria de gent que atenen són desplaçats de la guerra. És l'únic centre especialitzat en quilòmetres, així que cada mes reben entre 8.000 i 9.000 pacients, procedents de tota la regió.

Fa dos anys, les càmeres d'un equip de la cadena Al-Jazeera van captar el moment en què el règim sirià atacava un hospital pediàtric de l'Alep rebel. Les imatges de les infermeres plorant i recollint els nadons de les incubadores es van fer virals.

 

La Malakeh Harbaliyya era una d'aquestes infermeres, protagonistes involuntàries del vídeo. El record mai l'ha abandonada:

"N'érem els responsables. Unes criatures tan petites no es mereixien patir la guerra."

 

La Malakeh, mesos després, va ser víctima d'un atemptat amb bomba que gairebé li va impedir tornar a la feina. Però tot el personal d'aquell hospital va fugir amb una idea ben clara: tornar a treballar junts en un nou centre pediàtric.

La seva tenacitat i, especialment, les donacions són el que han acabat fent realitat l'Hospital de l'Esperança. Però els seus fons estan a punt d'esgotar-se. El centre maternoinfantil confia en el suport de l'Unicef per continuar amb la seva missió.

ARXIVAT A:
Síria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut