Skwentna

Un home sobreviu 23 dies incomunicat i a menys de 20 graus sota zero a Alaska

Un nord-americà de 30 anys aconsegueix sobreviure en condicions extremes després de cremar-se la cabana on vivia aïllat amb el seu gos

RedaccióActualitzat

Tyson Steele, un nord-americà de 30 anys, ha aconseguit sobreviure a 23 dies de fred polar i nevades a Alaska vivint gairebé a la intempèrie.

Al setembre es va instal·lar en una cabana d'una zona remota d'aquest estat, només acompanyat del seu gos. Una matinada es va despertar i es va adonar que la teulada estava en flames. Només va tenir temps d'agafar una de mica de roba, mantes, sac de dormir i menjar. També tenia llumins i una espelma.

A dins de la cabana va quedar la seva mascota, en Phil, que ell es pensava que era a fora. El gos no va poder sobreviure a les flames. "No tinc paraules per descriure aquest dolor", ha reconegut a la policia.
 

A 26 graus sota zero i aïllat, va començar a calcular quant de menjar li quedava. "Tenia dues llaunes de conserva per dia, per a trenta dies", ha explicat a la policia. També tenia mongetes i mantega de cacacuet. I un pot de maionesa que no va encetar.

El lloc habitat més proper era a més de 30 quilòmetres i sabia que algú vivia a uns 8 quilòmetres. Però de seguida va entendre que l'esperança d'un rescat passava per l'aire. Per això va aprofitar els troncs per escriure un enorme SOS a la neu.

Ara només calia que la seva família –amb la qual parlava per telèfon periòdicament- denunciés que no podia contactar amb ell.

Finalment, un helicòpter dels serveis de rescat va veure el seu missatge. Aquest és el moment en què es van acostar al lloc on era.


Per protegir-se del fred, va dormir dos dies en una cova de neu. Després va aprofitar les restes de la cabana per refugiar-se i escalfar-se amb el foc que mantenia viu:

"La dissetena nit feia molt de fred i no volia sortir a fora. Vaig agafar una galleda per fer pipí. Era al costat del foc, i el pipí es va congelar en pocs minuts."

La cabana es va incendiar a mitjans de desembre, i no va ser fins al 9 de gener que els serveis de rescat el van localitzar.

Després de dutxar-se, va poder endrapar el menú de McDonald's amb el qual havia somiat. Ara es recuperarà amb la seva família, a Salt Lake City, i confia que el gos que tenen li permeti fer "una mena de teràpia".

La seva història, que pot recordar la del llibre i pel·lícula '"Enmig de la natura", té, per sort, un final més feliç.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut