Vestíbul de l'aeroport O'Hare, a Chicago (Wikimedia Commons / Nicola)
Vestíbul de l'aeroport O'Hare, a Chicago (Wikimedia Commons / Nicola)

Un home passa tres mesos amagat a l'aeroport de Chicago per por a la Covid

Des de mitjans d'octubre, Aditya Singh ha viscut a l'aeroport O'Hare sense que ningú el detectés i alimentant-se del menjar que li donaven altres passatgers

AgènciesActualitzat

El 19 d'octubre, Aditya Singh, de 36 anys, va aterrar a l'aeroport O'Hare de Chicago en un vol provinent de Califòrnia. Per por a tornar a casa i contagiar-se de coronavirus, Singh es va quedar en una zona restringida de l'aeroport, on ha viscut durant tres mesos sense que ningú el detectés.

Segons informa el diari "Chicago Tribune", aquest dissabte, uns treballadors de l'aeroport van demanar-li que s'identifiqués i ell va ensenyar una acreditació de l'aeroport que duia penjada al coll. La identificació, però, era propietat d'un treballador que el 26 d'octubre havia informat que l'havia perdut.

A partir d'aquí, la policia el va detenir. Singh va dir a les autoritats que tenia por de tornar a casa seva, a Califòrnia, una de les zones dels Estats Units més afectades per la pandèmia de la Covid-19.

 

La jutge l'acusa d'haver entrat en una àrea restringida de l'aeroport. Com que no té antecedents, podria quedar en llibertat després de pagar una fiança de 1.000 dòlars.

Durant aquests tres mesos, l'home s'ha alimentat gràcies al menjar que li donaven altres passatgers. Els fets, però, posen en qüestió la seguretat de l'aeroport O'Hare. La seva habilitat perquè no el descobrissin ha sorprès la jutge que porta el cas. En una vista celebrada aquest diumenge, la jutge del districte de Cook Susana Ortiz va mostrar la seva incredulitat pel fet que ningú detectés la presència de Singh:

"Si ho he entès correctament, m'estan dient que una persona que no era treballadora i no estava autoritzada ha estat suposadament vivint en una part segura de la terminal de l'aeroport O'Hare des del 19 d'octubre de 2020 al 16 de gener de 2021 sense ser detectat. Ho he entès bé?"

El cas de Singh recorda la història del sirià Hassan al-Kontar, que l'any 2018 va viure set mesos a l'aeroport de Kuala Lumpur per evitar tornar al seu país, en guerra, i amb el visat caducat. Finalment, va ser acollit com a refugiat al Canadà. Això sí, ell no només no s'amagava, sinó que penjava fotos del seu dia a dia a les xarxes socials.

El rècord de temps vivint en una terminal el té, indiscutiblement, l'iranià Mehran Karimi Nasseri, que va viure com a apàtrida durant 18 anys a l'aeroport Charles De Gaulle de París. El cas de Nasseri va servir d'inspiració per a la pel·lícula "La terminal", dirigida per Steven Spielberg i protagonitzada per Tom Hanks.

 

Un avió d'Air India a la pista de l'aeroport O'Hare (Reuters / Kamil Krzaczynski)
ARXIVAT A:
Coronavirus Estats Units
Anar al contingut