Una família colpejada per la Covid: un dinar, la causa del contagi

En Marcel va morir de Covid als 54 anys, dos dies després d'enregistrar aquesta història, i la família ha volgut que s'emetés per apel·lar a la responsabilitat social

Mireia Segú Soliva/Ferran Moreno GarciaActualitzat

Principis d'octubre. La Núria, de 51 anys, i el Marcel, de 54, dinen plegats amb els pares d'ella, com cada setmana. Són dels que no es treuen mai la mascareta. Només als àpats familiars, com al dinar dels dimecres. Ningú tenia símptomes; tots es trobaven bé. Aquella vegada, però, no van haver de passar gaires dies per veure que alguna cosa no acabava de rutllar.

"Em truca la meva mare i em diu 'Núria, no t'espantis, però el teu pare té febre'". Uns minuts abans, en tornar de treballar, s'havia trobat en Marcel, el seu marit, estirat al sofà. El termòmetre també indicava que tenia febre. La Núria s'ho va mirar, i també. La seva mare també va caure.
 

En qüestió de 10 dies, tots quatre ja havien ingressat a l'Hospital de Figueres, positius de coronavirus. Filla i marit, directes a l'UCI. Al pare, traslladat a la Clínica del Remei de Barcelona, l'intuben amb ventilació mecànica.

Des de TV3 els contactem a finals de novembre, quan en Marcel ja du cinc setmanes a cures intensives de l'Hospital de Bellvitge. El seu sogre, de 76 anys, ha aconseguit sortir de la clínica després de 45 dies ingressat, 15 dels quals intubat.

La Núria i la seva mare han pogut tornar a casa després d'una setmana. Però el Marcel és qui presenta més complicacions. Cambrer de professió, actiu i esportista, la família no s'espera que els efectes de la Covid-19 siguin més greus en el seu cas.

"És molt dur. Estàs tota l'estona pendent del telèfon. Jo no m'hagués imaginat mai que en un mes m'hauria canviat la vida així". Ho explica la Núria el 25 de novembre, a casa seva, al poble empordanenc de Vilacolum.

La Núria en l'entrevista amb TV3

El pare, en videotrucada des de Figueres, s'emociona fàcilment quan parla del personal sanitari. "A la clínica del Remei vaig estar-hi molt bé. El doctor, les infermeres, la Loli, les dues Núries, la Cristina, la Sílvia. M'enrecordo de totes, perquè totes estaven sempre per mi. Els envio una forta abraçada a totes".
 

Només dos dies després de la conversa amb TV3 i després de 40 dies hospitalitzat, el 27 de novembre, l'Hospital de Bellvitge certifica la mort del Marcel, als 54 anys, víctima de la Covid-19.

En Marcel va morir als 54 anys després de 40 dies hospitalitzat

La família decideix compartir la seva història per conscienciar la ciutadania en un moment en què s'acosten tants àpats familiars. "Sempre dúiem la mascareta, ens rentàvem les mans, higiene... L'únic dia que ens vam poder contagiar va ser aquell, el dia del dinar. Ara, quan ens trobem amb el meu germà, amb la meva cunyada, sempre portem mascareta. Cosa que abans no fèiem, perquè no havia passat res... Fins que passa".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut