Un home mor després de ser reduït pels Mossos amb una pistola Taser a Badalona

Segons els Mossos, tenia una actitud molt violenta i anava armat amb un ganivet quan els agents van utilitzar la pistola

RedaccióActualitzat

Un home va morir aquest dissabte a Badalona l'endemà d'haver estat reduït per Mossos d'Esquadra amb una pistola Taser.

Els mossos van intervenir al seu domicili i, segons la versió policial, el van trobar armat amb ganivets i amb una actitud molt violenta.

L'home, amb antecedents penals, va ser traslladat a l'Hospital de Can Ruti, on va acabar morint.


"El protocol s'ha ajustat"

El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, assegura que l'actuació policial s'ha ajusta al protocol.

En declaracions al programa Els matins de TV3, ha explicat que divendres a la tarda es va rebre un requeriment per fer la contenció d'una persona que estava armada amb dos ganivets i havia tancat la seva mare i la parella de la mare al domicili familiar.

"Estava violent i havia causat danys en el mobiliari del domicili", ha dit Ferrer, que ha afegit que els Mossos ja havien fet "diversos serveis d'incidents equivalents a aquest" amb aquesta persona.

També que les imatges ratifiquen que després de l'ús de la Taser la persona seguia conscient i que després de fer us d'aquesta arma va ser traslladada a l'hospital com marca el protocol ordinari. L'home va morir dissabte, vint-i-quatre hores després de la reducció.

Encara s'han de conèixer els resultats de l'autòpsia, que podria dir si hi ha relació entre la mort i l'ús de la pistola elèctrica.

Ferrer ha volgut remarcar que els agents que van actuar tenen formació específica per fer servir les Taser, s'utilitzen a partir d'un protocol que és públic i sota l'empara del Parlament.

"El cos dels Mossos d'Esquadra sempre està obert a revisions, però podem garantir que en aquest cas el protocol s'ha ajustat", ha reblat Ferrer.


"Pel bé de la família i dels agents"

Fonts policials han explicat a l'agència EFE que la família va avisar que el seu fill els estava amenaçant "amb ganivets".

Els agents van accedir al domicili de la família per l'habitatge d'un veí, ja que el fill suposadament n'havia bloquejat les entrades.

La policia catalana assegura que els agents van utilitzar la pistola Taser "per bé de la família i els mossos presents" per reduir l'home que, després de caure a terra, també va ser immobilitzat.

Les pistoles Taser estan permeses a Catalunya per ajudar en reduccions complexes d'una persona en cas que existeixi risc per als agents, els mateixos afectats o terceres persones, i porten incorporats sistemes d'enregistrament.

El centre per la defensa del drets humans IRÍDIA ja ha reclamat una investigació.

 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut