Un policia armat es dirigeix a l'interior del centre comercial (Reuters)

Un home mor a Suècia en un tiroteig que la policia relaciona amb una guerra de bandes

L'altra víctima és una dona que està hospitalitzada amb ferides greus. El sospitós de l'atac seria un menor, que ha estat detingut

RedaccióActualitzat

Un home ha mort aquest divendres a la tarda a la ciutat sueca de Malmö, la tercera més gran del país, i una dona ha resultat ferida greu a causa d'un tiroteig en un centre comercial.

Les primeres informacions parlaven de dues persones ferides, però a un quart de deu la policia ha confirmat la mort de l'home a causa de les ferides. També la detenció del sospitós d'haver-los disparat, que, segons l'SVT, la televisió pública sueca, és un menor de 15 anys.

Cordó policial i vehicles d'emergència a l'exterior del centre comercial (Reuters)

La dona està ingressada a l'hospital, on l'atenen de ferides greus, segons han informat les autoritats del comtat d'Escània.

El tiroteig ha tingut lloc cap a les cinc de la tarda a l'interior del centre comercial Emporia, que ha estat evacuat durant unes hores i acordonat. Poc abans de les deu de la nit la policia ha informat que s'havien tornat a aixecar les barreres de l'aparcament.

Diversos testimonis han parlat de moments de caos i de gent plorant quan s'han sentit una vintena de trets.

Diversos agents armats es dirigeixen a l'interior del centre comercial (Reuters)

El centre comercial Emporia té uns 200 comerços i locals de restauració.

Evelina Olsson, portaveu de la policia, ha descartat la motivació terrorista del detingut i ha relacionat el tiroteig amb un enfrontament entre bandes: "És un fet aïllat relacionat amb ambients criminals", ha declarat.

De fet, la policia ha informat a l'SVT que l'home mort tenia un paper destacat en una coneguda banda criminal.

ARXIVAT A:
Suècia
Anar al contingut