La Guàrdia Civil ha detingut l'home (Europa Press)

Un home mata l'exparella i fereix el fill a Tenerife en el quart crim masclista en 24 hores

L'home, de 44 anys, està detingut acusat d'assassinar la seva exdona i de ferir el fill quan intentava defensar-la

RedaccióActualitzat

Una dona de 46 anys ha estat assassinada a Adeje, a Tenerife, en un nou cas de violència masclista, el quart en només 24 hores. La Guàrdia Civil n'ha detingut l'exparella, un home de 44 anys, acusat del crim.

L'home va atacar la dona a casa seva cap a les onze de la nit de diumenge. Al domicili hi havia quatre menors, dos dels quals són fills de la parella.

Segons la policia, l'home també ha deixat ferit un dels fills, que intentava defensar la seva mare. El noi té ferides lleus.

La policia l'ha pogut detenir després de l'avís dels veïns. Un dels veïns va aturar i retenir l'agressor fins que va arribar la Guàrdia Civil, segons ha explicat un regidor d'Adeje a l'agència EFE.

Rels regidors d'Adeje han fer una concentració en contra del crim masclista a la porta de l'Ajuntament
Rels regidors d'Adeje han fer una concentració en contra del crim masclista a la porta de l'Ajuntament (EFE/Miguel Barreto)

L'home va ser detingut el 28 de desembre per coaccions a l'exparella, però va quedar en llibertat. La dona no va declarar al jutjat i no es van dictar mesures de protecció, segons ha explicat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.


Quart crim masclista aquest inici d'any

El de Tenerife s'afegeix als crims masclistes del cap de setmana, tres en 24 hores.

A Roquetas de Mar, a Almeria, la policia va detenir diumenge un home després de confessar que havia mort una dona. No eren parella sentimental, però l'agressor, de 30 anys, tenia antecedents per violència masclista contra una altra dona. 

També s'han detingut dos homes, un a Ciudad Real i l'altre a Cadis, acusats d'haver assassinat les seves parelles. 

Abans d'acabar el 2022, també hi va haver tres dones assassinades en una sola nit. Va ser el 29 de desembre amb tres crims masclistes a Benidorm, a la Marina Baixa; a Escalona, Toledo, i a Puente de Vallecas, a Madrid

Segons dades de la Delegació del Govern per a la violència de gènere, l'any 2022 va acabar amb 49 assassinats masclistes.

Davant tots aquests casos, el Ministeri de l'Interior ha convocat els cossos de seguretat i estudia informar les dones si les seves parelles tenen antecedents per maltractaments.
 

Com i on demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut