Un home mata la dona al Prat de Llobregat, 9a víctima per violència masclista de l'any
Comissaria dels Mossos al Prat de Llobregat, aquest matí

Un home mata la dona al Prat de Llobregat, 9a víctima per violència masclista de l'any

RedaccióActualitzat

Una dona de 36 anys ha estat trobada morta a casa seva, al Prat de Llobregat, aquest dilluns al matí. La seva parella, un home de 44 anys, s'ha entregat més tard a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la localitat i ha estat detingut com a autor d'aquest crim masclista.

Després de rebre un avís dels veïns, la dona ha estat trobada morta amb signes de violència per la policia local del Prat, que cap a les 10 del matí ha avisat els Mossos.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la policia catalana ha obert una investigació per aclarir les causes i les circumstàncies d'aquest crim masclista, el novè d'aquest 2019 a Catalunya, un més que en tot l'any passat.

 

La parella té fills menors d'edat, i la jutge responsable del cas ha demanat a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat que en supervisi la tutela

A tot Espanya, aquesta seria la 53a dona morta a causa de la violència masclista aquest 2019, i la que fa 1.029 des que es va començar a portar-ne el compte, l'any 2003.

 

Fenomen estructural

En 7 anys, entre el 2010 i el 2017, van morir a Catalunya 163 dones víctimes de violència masclista. Ho recull un estudi de l'associació Feminicidio.net, que afegeix que en el 93% dels casos l'agressor era conegut de la víctima.

 

A Catalunya moren de mitjana dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.
 

 

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut