El jove defensa el seu dret a anar despullat (EFE/Jordi Ferrer)

Un home intenta entrar despullat al seu judici per exhibicionisme a València

El jove, que ja ha estat multat diverses vegades, defensa el seu dret a anar sense roba

Un jove ha intentat sense èxit, aquest dimarts, accedir despullat als jutjats de ValènciaAlejandro Colomar, de 29 anys, hi tenia un judici, precisament per una sanció que va rebre per passejar-se sense roba.

En veure'l arribar, diversos agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional li han impedit l'entrada al recinte i l'han obligat a vestir-se després d'advertir-lo que el sancionarien si no ho feia.

Segons ha explicat el seu advocat, Pablo Mora, el jove ja té -entre d'altres- una condemna per voler entrar despullat a una comissaria de la Policia Nacional. En aquest i els altres casos, se li va aplicar l'article 37 de la "llei mordassa". 

"Aquest judici penal s'ha perdut en primera instància i a l'Audiència Provincial i està pendent de cassació al Suprem. És probable que acabi al Constitucional."

Colomar considera que anar nu pel carrer no és "exhibicionisme obscè", sinó un exercici de "llibertat ideològica".

"Nosaltres no creiem que sigui obscè anar pel carrer despullat. Sí que ho és masturbar-se o fer actes obscens. Entenem que anar pel carrer despullat és exercir la llibertat ideològica."

El jove, de professió informàtic, i el seu advocat també denuncien que la llei no és clara i que hi ha un buit legal des que el 1988 es va derogar l'"escàndol públic". Aquest buit, diuen, "ha de ser cobert per ordenances municipals, que la majoria de ciutats no tenen", per això -entenen- que es vulnera el principi de legalitat.

Tot i que no hi ha gaire jurisprudència sobre aquesta qüestió, l'advocat del jove diu que "hi ha precedents al Tribunal Europeu dels Drets Humans, concretament un cas al Regne Unit, en el que s'entén que el nudisme està emparat per la llibertat ideològica i d'expressió". 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut