La Seu d'Urgell

Un home es nega a marxar de l'Hospital de la Seu tot i fer 2 anys que té l'alta

Fa 8 anys que hi va ingressar i no vol pagar la plaça de la residència on el volen derivar

RedaccióActualitzat

Antonio Mas és un veí de Peramola, de 79 anys, que fa 8 anys que s'està a l'Hospital de la Seu d'Urgell i que, tot i tenir l'alta des de fa mesos, no en vol marxar.

De fet, avisa que només deixarà el centre obligat per un jutge o si l'expulsen per la força. En declaracions a TV3, es mostra contundent:

"Ja en parlarem, si marxaré o em trauran en una bossa de plàstic."

El motiu és que no vol pagar la plaça a la residència on el volen derivar. Dels 800 euros que cobra de pensió, en paga 480 al centre sanitari, molt menys del que pagaria en una residència.

Fa 8 anys que va ingressar per una patologia vascular associada a la diabetis que li va provocar l'amputació de les dues cames, i en fa gairebé 2 que els metges li van donar l'alta mèdica. Ell, però, no vol ni sentir a parlar d'anar-se'n de l'hospital.

Un home es nega a marxar de l'Hospital de la Seu tot i fer 2 anys que té l'alta
 


La regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla, ha explicat que li han buscat residències públiques i privades però les ha rebutjat reiteradament.

"Abans d'arribar a la situació actual s'han esgotat totes les vies, des de serveis socials li han buscat una alternativa residencial en diverses ocasions", comenta.

Jordi Fàbrega, que ha dirigit l'hospital durant anys i ara és l'alcalde de la Seu, reclama que es deixi lliure una plaça que pot servir a altres ciutadans que estiguin convalescents:

"No ha volgut ingressar a la residència, ha renunciat a la possibilitat que teníem, pública, de tenir una solució. I hi ha el dret de la resta d'urgellencs i urgellenques que si necessiten aquest llit, el puguin utilitzar i que no estigui ocupat per algú que no el necessita."

 

L'Antonio té absolutament prohibit sortir de l'hospital per les restriccions de la Covid, però ell no fa gaire cas de la normativa del centre i n'entra i en surt quan vol.

"Si hi ha una cosa que jo crec que necessito, m'ho han de deixar fer. Si no, m'escapo", explica a TV3.

Els seus dos fills viuen a Peramola i donen suport total al pare, com comenta un d'ells, Toni Mas:

"La seva germana, que estava en una residència, va morir per Covid fa poc. Mon pare ha passat la Covid i l'ha passat perfectament, segurament perquè el nivell assistencial que té on està ara és molt més elevat que en una residència."

La decisió final sobre si ha de deixar l'hospital o no la prendrà un jutge. Fins ara, la justícia ha donat la raó a l'hospital, però l'Antonio hi ha presentat recurs.

ARXIVAT A:
SalutJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut