Andorra

Mor un guia de muntanya en quedar atrapat en una allau a Ordino-Arcalís

Actualitzat

Un home de 34 anys ha mort després de quedar atrapat per una allau a l'estació d'esquí de Vallnord, a la zona d'Arcalis, a Andorra.

Anava amb un altre home que ha pogut esquivar-la. Es tracta de dos membres de l'organització d'una prova del circuit mundial d'esquí forapista ("Freeride World Tour") que s'havia de celebrar demà i que s'ha ajornat com a mostra de respecte per la mort de l'home i també pel risc d'allaus.

 

 

 

Per triar una data per celebrar aquesta competició, de tota una setmana s'escull un dia segons les condicions meteorològiques; es decideix el dia que el temps és més favorable per celebrar-la. En aquest cas, la data límit per fer-la és el dia 7 de març.

La víctima era guia de muntanya. Ha quedat cobert per la neu en una zona fora-pista tancada al públic i ha pogut ser localitzat perquè portava un dispositiu de detecció. A causa del despreniment, ha patit una aturada cardíaca i se li ha practicat les tasques de reanimació al peu mateix de l'estació. Se l'ha traslladat a l'hospital nostra senyora de Meritxell, a Andorra, on tot i els esforços efectuats, ha mort.

L'altre implicat ha pogut esquivar l'allau, però ha patit una lesió al genoll.

L'equip de Vallnord trasllada el seu condol a la família i propers de la víctima.

Aquests dies a la zona estan en nivell 4 sobre 5 de risc d'allaus. Fa dues setmanes ja hi va haver una altra allau a la mateixa zona.

 

 

Anar al contingut