L'icònic auró sicòmor va ser talat la nit del 27 al 28 de setembre (Reuters/Lee Smith)
Regne Unit

Un home d'uns 60 anys, segon detingut per talar l'icònic arbre de "Robin Hood"

La policia el considera "relacionat amb l'incident" que ha commogut els britànics

RedaccióActualitzat

La investigació policial per trobar els culpables de la tala del Sycamore Gap Tree, l'icònic auró sicòmor del nord d'Anglaterra, continua en marxa, i ha portat la policia a fer una segona detenció.

Ara per ara, només s'ha informat que es tracta d'un "home sexagenari" que es considera que té "relació amb l'incident", ocorregut la setmana passada, la nit del 27 al 28 de setembre.

Va ser detingut divendres, el mateix dia que, hores abans, havia quedat en llibertat, "en espera de noves investigacions", la primera persona detinguda, un adolescent de 16 anys acusat de vandalisme.

La tala d'aquest arbre centenari ha commogut el Regne Unit (Reuters/Lee Smith)

"Espero que aquesta segona detenció demostri com de seriosament ens prenem aquesta situació, i el nostre compromís per trobar els responsables i conduir-los davant de la justícia", ha dit, en un comunicat, Rebeca Fenney-Menzies, inspectora en cap de la policia del comtat anglès de Northumberland.

Fenney-Menzies també ha condemnat "la destrucció sense sentit" de l'arbre, l'únic que hi havia en una zona sense cap arbre més, a tocar del mur d'Adrià, una muralla construïda pels romans per impedir la invasió dels bàrbars.

A més, estava situat en un clot --el "gap" del nom-- entre dos turons, i oferia una imatge que està entre les més fotografiades del Regne Unit.

El Sycomore Gap Tree, fotografiat l'octubre de 2020 (Wikimedia Commons/Clementp.fr)

El 2016 va ser elegit "arbre de l'any a Anglaterra". Aleshores ja era conegut internacionalment, des que el 1991 s'hi va rodar una escena de la pel·lícula "Robin Hood: Príncep dels lladres", de Kevin Reynolds, protagonitzada per Kevin Costner, Morgan Freeman i Mary Elizabeth Mastrantonio.

L'edat d'aquest arbre icònic no està clara, més enllà que és segur que és centenari, perquè mentre que algunes fonts asseguren que va ser plantat a finals del segle XIX, d'altres situen el seu naixement fa 200 o 300 anys.

L'auró sicòmor és una espècie també coneguda com a fals plàtan, que pertany al gènere auró -Acer- i a la família de les sapindàcies. El seu nom científic, de fet, ja avisa: "Acer pseudoplatanus".

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut