S'investiga si el pacient de Sevilla és el primer cas de contagi local del coronavirus del Covid-19 a Espanya
S'investiga si el pacient de Sevilla és el primer cas de contagi local del coronavirus del Covid-19 a Espanya

Un home de Sevilla que evoluciona bé seria el primer contagi local del coronavirus a Espanya

El pacient, de 62 anys, no va sortir de l'estat i s'investiga el seu entorn per determinar com s'ha encomanat

RedaccióActualitzat

Un pacient de Sevilla de 62 anys s'investiga com el possible primer cas a Espanya de transmissió local del coronavirus responsable de la malaltia Covid-19. Les autoritats sanitàries andaluses han informat aquest dimecres d'aquest cas, el primer d'aquest coronavirus a la comunitat.

L'home, que evoluciona favorablement, va ingressar fa 10 dies a l'Hospital Virgen del Rocío, on se li va diagnosticar pneumònia. Amb el canvi de protocol acordat dimarts pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, se li va fer la prova del coronavirus, que ha donat positiu.

Ara, la clau és saber com es va encomanar el pacient, que no va estar en cap zona de risc, segons ha explicat la portaveu del comitè assessor de la Covid-19 a Andalusia, Immaculada Salcedo:

"S'està estudiant, perquè en principi no havia viatjat a cap zona de risc, però havia tingut una reunió professional. Estem estudiant els contactes propers que van anar a aquesta reunió per veure una mica per on pot venir el cas. És el que ens té una mica més alerta, per veure com s'ha pogut produir el contagi."

El director general de Salut Pública d'Andalusia i la portaveu del grup de seguiment pel coronavirus han comparegut a Sevilla
El director general de Salut Pública d'Andalusia i la portaveu del grup de seguiment pel coronavirus han comparegut a Sevilla (EFE/Raúl Caro)


Salcedo ha afegit que el pacient va ingressar "amb una pneumònia d'origen comunitari, que vol dir que no l'ha agafat a l'hospital" i se'l va tractar "d'acord amb totes les pneumònies". Veient que les proves donaven negatiu, i coincidint amb el canvi de protocol acordat amb el Ministeri, se li ha fet la prova del coronavirus, que ha donat positiu.

Amb el nou protocol, el test es fa a totes les persones ingressades amb malalties respiratòries greus d'origen desconegut.

El pacient està en aïllament des de fa sis dies. Aquest ha estat l'onzè cas de malaltia Covid-19 a tot l'estat, on hi ha hagut tretze positius.

Fins ara, però, tots eren els casos anomenats importats, és a dir, que el contagi va ser a l'estranger, amb persones que havien estat en focus de l'epidèmia, com la Xina o el nord d'Itàlia.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAndalusia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut