Una patrulla de la Policia Nacional al carrer, a Saragossa (Europa Press)
Una patrulla de la Policia Nacional al carrer, a Saragossa (Europa Press)

Un home de 83 anys assassina la dona a Saragossa en un nou crim masclista

L'home ha confessat els fets a una patrulla de la Policia Nacional i s'ha entregat

Actualitzat

Un home de 83 anys ha matat la seva dona, de 80, al domicili que compartien a Saragossa.

Al voltant de les onze del matí, l'home ha indicat a una patrulla de la Policia Nacional que hi havia al carrer que havia assassinat la parella i s'ha entregat.

La Delegació del Govern espanyol contra la Violència de Gènere, integrada dins del Ministeri d'Igualtat, investiga els fets com un cas de violència masclista:


Si es confirma, ja serien 44 les dones assassinades aquest any per violència masclista, la segona a l'Aragó. Des de l'any 2003, han estat assassinades a Espanya 1.176 dones.

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAragó
Anar al contingut