Un home de 80 anys mata la parella, de 78, a Las Palmas
Violència de gènere

Un home de 80 anys mata la parella, de 78, a Las Palmas

Amb aquesta nova víctima, ja són 18 les dones assassinades per violència masclista aquest 2020, i 1.051 des del 2003

RedaccióActualitzat

Una dona de 78 anys ha mort assassinada a Las Palmas de Gran Canaria. L'autor del crim seria el seu marit, segons ha informat aquest dissabte la delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell.

L'assassinat s'ha comès a casa seva, a primera hora del matí, i l'home ho hauria admès a la Policia, segons ha explicat Rosell al seu compte de Twitter.


Amb aquesta nova víctima, ja són 18 les dones assassinades per violència masclista aquest 2020. I és que la violència masclista no hi entén, de quarantenes, i el confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i als seus fills i filles, i fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor.


Des de fa dies, les entitats que atenen dones en situació de violència masclista continuen funcionant arreu del territori i han facilitat diferents telèfons; la majoria treballen telemàticament.

El Ministeri d'Igualtat ha elaborat una guia de violència masclista en estat d'alarma. Es pot trobar a la seva pàgina web, amb recursos, telèfons i també informació sobre la custòdia dels menors, un tema que preocupa, i molt, les dones.
 

A Catalunya, l'Institut Català de les Dones ha engegat un campanya que es diu "Establiment segur contra la violència masclista". Són cartells que es penjaran a les farmàcies, a les botigues d'alimentació, als forns... on trucaran al 900900120 per la persona afectada, si ella no ho pot fer.

Precisament, l'ICD ha detectat que, aquests dies, les trucades s'han doblat. Si de mitjana n'hi ha una vintena, aquests dies n'hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei.

- Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i la trucada no deixa rastre.
- També es pot comunicar el cas via mail a través del correu 900900120@gencat.cat
- En cas de perill, es pot trucar al 112.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut