Barcelona

Els Mossos redueixen l'home atrinxerat des de dissabte a casa seva, a Barcelona

Després de 17 hores de negociació, agents del Grup Especial d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra l'han reduït amb una pistola elèctrica

RedaccióActualitzat

El Grup Especial d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra ha reduït cap a les vuit del matí d'aquest diumenge el veí armat que estava atrinxerat a casa seva des de dissabte al migdia i que amenaçava de suïcidar-se.

Segons fonts de la policia catalana, l'home ha estat reduït amb una Taser, una pistola elèctrica. Els mediadors dels Mossos d'Esquadra han estat tota la nit negociant amb l'individu. Per intentar convèncer el veí de què no es fes mal s'han desplaçat fins al lloc diversos familiars seus.

L'home, que es va atrinxerar a casa seva a dos quarts de tres de la tarda, té entre 35 i 40 anys i està afectat per una malaltia mental. Se sospitava que disposava de més d'una arma i no estava sol al pis.

Fonts coneixedores dels fets apunten que l'home atrinxerat hauria manifestat la intenció d'autolesionar-se, motiu pel qual s'hauria intentat mediar amb ell durant les darreres disset hores.

A l'exterior hi ha hagut un fort dispositiu policial que ha tallat el trànsit en un tram del carrer Rosselló, a la confluència amb el carrer Balmes, a l'Eixample de Barcelona.

L'edifici on viu l'home, al número 217 del carrer Rosselló, s'ha desallotjat parcialment per seguretat. La policia ha desallotjat alguns veïns, mentre que d'altres han quedat confinats a casa seva. Als que han sortit de la finca, la Guàrdia Urbana els ha recomanat buscar-se allotjament per a aquesta matinada.

Cap a quarts de dotze de la nit, tècnics de Gas Natural han tallat el subministrament de gas de l'immoble.

 

 

En l'operatiu, que ha durat més de 17 hores, també hi han treballat efectius dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'home l'han traslladat a la unitat de psiquiatria de l'Hospital Clínic i a la seva parella a l'Hospital de Sant Pau per fer-li una valoració. 

El tall del carrer Rosselló per facilitar les tasques dels efectius d'emergències ha generat molta expectació, tant de mitjans de comunicació com de curiosos que s'hi acostaven, molts amb la intenció d'anar a un bar musical situat justament als baixos de la finca, per saber què estava passant.

Anar al contingut