Alerta per falsos metges que volen entrar a les cases amb l'excusa del coronavirus

Un home apunyala la seva exparella en ple carrer a Vilafranca del Penedès

La dona es recupera de les ferides a l'Hospital de Bellvitge

Agències / RedaccióActualitzat

Un home ha apunyalat aquest dilluns la seva exparella quan la dona sortia de casa seva, en ple centre de Vilafranca del Penedès, i tot seguit ha fugit.

Segons la Policia Local, la víctima ha patit dues ferides que no afecten els òrgans vitals i ha estat traslladada a l'Hospital de Bellvitge, on s'està recuperant.

Policia Local i Mossos d'Esquadra estan buscant l'agressor per detenir-lo.

Com a resposta a aquesta agressió, el col·lectiu feminista La Ruda ha convocat una concentració per a aquest dilluns a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per "denunciar la violència masclista i donar suport a l'agredida i la seva família".

L'Ajuntament convoca aquest dimarts a les dotze del migdia al mateix lloc per mostrar la seva "condemna rotunda al cas de violència de gènere".

En 7 anys, entre el 2010 i el 2017, van morir a Catalunya 163 dones víctimes de violència de gènere. Ho recull un estudi de l'associació "Feminicidio.net", que afegeix que en el 93% dels casos l'agressor era conegut de la víctima.

A Catalunya moren de mitjana dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

           

         

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut