Un home amb un rifle d'assalt mata 10 persones en un supermercat a Colorado

L'únic sospitós ja ha estat detingut. És el segon tiroteig als Estats Units en una setmana

Juli Rodés AlmerActualitzat

Fins a 10 persones han mort assassinades a Boulder, Colorado, quan un home ha obert foc a l'interior d'un supermercat. Un dels supervivents ha explicat al diari The Denver Post que "va entrar i va començar a disparar".

L'autor dels trets ja ha estat detingut per la policia, que no ha donat gaires detalls sobre el que ha passat cap a les 3 de la tarda hora local, les 10 de la nit a Catalunya.
 

Les víctimes mortals són 9 clients del supermercat i un agent de policia (Reuters/Alyson McClaran)


No s'ha informat sobre l'arma utilitzada, però el The Denver Post ha explicat que trucades al telèfon d'emergències 911 parlen d'un rifle d'assalt.

Cadenes de televisió locals han mostrat imatges de la policia emportant-se un home amb barba, emmanillat, que només duia uns calçotets bòxer. Semblava ferit en una cama i anava una mica coix, i l'han posat en la llitera d'una ambulància.
 

Detenció del suposat autor dels fets


La policia només ha explicat que havia resultat ferit. Tampoc ha informat dels possibles motius de l'atac.
 

Una de les víctimes és el primer agent de policia que ha arribat al supermercat en donar-se l'avís del tiroteig (Reuters/Kevin Mohatt)


Imatges penjades a les xarxes socials, gravades per una persona que era a l'exterior del supermercat en el moment del tiroteig, mostren dues persones al terra del pàrquing i una altra a l'interior del supermercat.
 

Vídeo gravat per un testimoni


Entre les víctimes mortals hi ha Eric Talley, de 51 anys, agent de la policia de Boulder, que és qui primer ha arribat en rebre's l'avís del tiroteig.

 

 

Talley formava part de la policia de Boulder des del 2010.

Boulder és una ciutat de gairebé 100.000 habitants situada al nord de l'estat de Colorado, al peu de les Rocalloses, 45 quiòmetres al nord-oest de Denver. 
 

Cinta policial a l'exterior del lloc dels fets (Reuters/Alyson McClaran)


El tiroteig ha passat a tres quilòmetres del campus principal de la Universitat de Colorado.

 

 

Entre els estudiants hi ha un grup de catalans. Alguns han informat que estan bé a través de les xarxes socials.

Els clients habituals del supermercat atacat hi ha famílies residents a la zona i estudiants universitaris.


Segon tiroteig en set dies

El tiroteig a Colorado ha passat sis dies després que dimarts un home va matar vuit persones a Atlanta en tres salons de massatges regentats per persones d'origen asiàtic.


Columbine i Aurora

Anys enrere, a l'estat de Colorado hi va haver dos tirotejos que van ser notícia: a l'institut de Columbine, l'abril del 1999, en què van morir 13 persones, i en un cinema a Aurora, a tocar de Denver, el 2012, durant l'estrena d'una pel·lícula de Batman, "El cavaller fosc: La llegenda reneix", on van morir 12 persones.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut