Nova York

Un mort en caure un helicòpter al terrat d'un edifici a la 7a Avinguda de Nova York

Les autoritats descarten cap motivació terrorista en un accident que ha passat quan l'aparell intentava un aterratge d'emergència a la part superior d'un gratacel de Manhattan

Actualitzat

Un helicòpter s'ha estavellat aquest dilluns a la part superior d'un edifici al número 787 de la 7a Avinguda de Nova York amb el carrer 51, al districte de Manhattan. El xoc ha provocat un mort, segons han confirmat els Bombers de Nova York, que és el pilot de l'aparell.

 

 

 

Els fets han passat a tres quarts de dues del migdia, hora local, quan l'aparell intentava un aterratge d'emergència a la part superior d'un gratacel.

El sinistre ha provocat un incendi, que s'ha extingit ràpidament. Els equips d'emergència, entre els quals hi ha un centenar de bombers, continuen treballant a la zona perquè també hi ha hagut una fuita de combustible de l'helicòpter.

El dia ha estat molt plujós a Nova York, la qual cosa podria haver influït en l'accident, del qual encara es desconeixen les causes. Nombroses unitats de Bombers i policies han acudit al lloc dels fets, a prop del museu MoMa i el Centre Rockefeller, han acordonat la zona i han demanat als habitants que no s'hi acostessin mentre continuaven les operacions.

En una foto difosa per l'agència Reuters s'observa la gran quantitat de boira que hi havia a la part superior de l'edifici:

 

El capdamunt de l'edifici on ha xocat l'helicòpter, ple de boira (Reuters)

 

Descartat el mòbil terrorista

El governador de Nova York, Andrew Cuomo, ha dit que no hi ha res que faci pensar que el xoc de l'helicòpter a la part superior del gratacel sigui un atemptat terrorista.

Tot i admetre que, en ser informat dels fets, de seguida ha pensat en els atacs de l'11S, Cuomo ha dit als periodistes que "no hi ha cap indicatiu que aquest sigui el cas".

En la mateixa línia, l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, també ha assenyalat que "no hi ha indicis de terrorisme" i ha anunciat que les anàlisis preliminars apunten cap a "un horrible accident". L'alcalde ha afegit que s'obrirà una investigació completa:

 

"No hi ha indicis de terrorisme en relació amb el xoc d'un helicòpter avui al Midtown ni cap perill per als novaiorquesos. La nostra informació preliminar apunta a un horrible accident i ja està en marxa una investigació completa."

 

 

Restes de l'helicòpter al terrat de l'edifici (Reuters)
 

 

Investigació oberta

La investigació dels fets apunta que el mal temps va ser la possible causa de l'accident, tot i que hi ha altres circumstàncies que s'han d'aclarir. La zona que sobrevolava l'helicòpter és restringida i, segons les normes, l'aparell necessitava l'aprovació dels controladors de trànsit aeri a l'aeroport proper de La Guardia per volar sobre el centre de la ciutat. S'investiga si el pilot es va posar en contacte amb alguna torre de control abans de l'accident i si tenia alguna guia.

Les regles de vol permeten que un helicòpter segueixi l'East River sense control de trànsit aeri si vola per sota d'una altura de 335 metres. Si  puja per sobre d'aquesta alçada, la torre La Guardia ha de assumir el control del vol.

Es tracta d'un helicòpter de propietat privada que va caure 11 minuts després de sortir de l'heliport. Aparentment, anava en direcció a la seva base de Nova Jersey, segons ha explicat el comissari de policia de la ciutat, James O'Neill, i estan investigant per què sobrevolava la ciutat.
 

Agraïments de Trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha agraït la "fantàstica" feina dels equips d'emergència i ha assegurat que la seva administració està "a punt si necessiten res":

 

"M'han informat de l'accident d'helicòpter a Nova York. Feina fantàstica dels nostres GENIALS equips d'emergència que ara són al lloc dels fets. GRÀCIES per tot el que feu 24/7/365! L'administració Trump està a punt si necessiteu qualsevol cosa."

 

El lloc de l'accident és a uns 800 metres de la Torre Trump, on el president dels Estats Units, Donald Trump, manté un apartament, una zona que ha estat sotmesa a restriccions de vol molt estretes des de les eleccions de Trump el novembre de 2016.

Anar al contingut