Aeroport amb avions de Thomas Cook
Aeroport amb avions de Thomas Cook

Un grup inversor xinès compra Thomas Cook per 13 milions després de la fallida

RedaccióActualitzat

El grup xinès d'inversió Fosun ha comprat per 13 milions d'euros la marca del turoperador britànic Thomas Cook. El gegant turístic va anunciar la seva fallida al setembre, després de no poder fer front a pagaments milionaris a hotels associats i creditors. Va deixar més de 600.000 turistes penjats arreu del món que van haver de ser repatriats pels seus respectius països.

Fosun ja era el màxim accionista del grup. Abans d'aquest acord, i just abans de declarar-se insolvent, Thomas Cook havia refusat cinc ofertes diferents per una part o la totalitat del seu negoci.

L'acord de compra també inclou les marques hoteleres Casa Cook i Cook's Club, així com diverses llicències de viatges. Una operació que li farà guanyar al fons xinès posicions dins del mercat mundial del turisme.

La fallida d'aquest turoperador, un dels més antics del Regne Unit, ha tingut a Espanya un impacte considerable, sobretot a les Canàries i les Balears. A Catalunya, el govern va calcular que les pèrdues per al sector turístic i hoteler serien d'uns 10 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut