Barcelona

Un grup farmacèutic italià compra la seu del Departament d'Economia per 23 milions d'euros

El hòlding financer del grup farmacèutic italià Angelini ha adquirit la seu del Departament d'Economia, situada a la rambla de Catalunya, per més de 23 milions d'euros. La Generalitat s'hi podrà quedar com a llogatera.

RedaccióActualitzat

Ingressos extres per a la Generalitat a càrrec de vendre's patrimoni. El govern català ha celebrat una subhasta d'edificis públics i ha recaptat més de 37 milions d'euros. La venda més destacada és la de l'edifici del Departament d'Economia.

El hòlding financer Finaf 92, del grup farmacèutic italià Angelini, ha adquirit la seu de la conselleria, situada al número 19 de la rambla de Catalunya, per 23,2 milions d'euros. Això no obstant, la Generalitat podrà quedar-se com a llogatera en aquest immoble d'estil modernista durant un màxim de tres anys.

El comprador ha aconseguit un 20% de descompte sobre el preu de sortida de l'immoble, que era de 29 milions, ja que s'ha adjudicat en una segona subhasta.

La Casa Heribert Pons, que és el nom d'aquest edifici modernista, va ser construïda el 1909 i reformada per última vegada el 2003; la seva superfície suma 8.080 metres quadrats i té ús comercial, d'oficines, d'habitatge o bé hoteler.

Després de la subhasta celebrada, el president de Finaf 92, Jordi Ballesté, ha explicat que aquest grup té també interessos immobiliaris i que els seus plans per a l'edifici és seguir-lo destinant al lloguer, com altres propietats que té a Barcelona.

A més d'aquest edifici, la Generalitat ha aconseguit vendre per 14,6 milions un altre immoble situat al passeig Pujades 11-13 al grup hoteler alemany propietari de la cadena Motel One, que planteja obrir un hotel en aquest edifici, que ja està buit.

En canvi, no han rebut ofertes pels altres dos edificis que s'havien posat a subhasta: el situat al número 24 del carrer Casp i l'ubicat al número 523 de l'avinguda Diagonal.

315 milions en 17 edificis

El director general de Patrimoni, Salvador Estapé, ha qualificat de "molt positiu" el resultat de la subhasta i ha destacat que la Generalitat ha aconseguit vendre ja un total de 17 edificis -16 més la seu del Memorial Democràtic, la venda de la qual ja està tancada- per ingressar uns 315 milions.

Al juny, la Generalitat ja va anunciar la venda d'un lot de tretze immobles a AXA Real Estate, la divisió immobiliària del grup assegurador francès AXA, per 172 milions.

La Generalitat ja va explicar que reubicarà les oficines dels diferents departaments i empreses públiques, que estan situades principalment al centre de Barcelona, en altres zones menys cèntriques de la ciutat per estalviar i a la vegada per deixar lliures edificis en propietat que es puguin vendre. També es planteja tornar a posar a la venda l'any que ve l'edifici que acull la Borsa de Barcelona, que està situat al número 19 del passeig de Gràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut