Ultres cremen una pancarta d'Esquerra
Ultres cremen una pancarta d'Esquerra
Salt

Un grup d'ultres cremen un cartell d'ERC i la CUP denuncia una agressió a Salt

RedaccióActualitzat

Pancartes cremades, agressions i cartells arrencats en plena campanya del 21D. Esquerra Republicana, la CUP i el PSC denuncien atacs contra el seu material electoral i fins i tot agressions a alguns dels seus membres.

La imatge més impactant l'ha difós aquest dissabte el compte "Las voces del pueblo". Són dos vídeos on es veu un grup d'ultres amb simbologia nazi que cremen una pancarta d'ERC, entre crits d'"Arriba Espanya" i cantant cançons de la Legió espanyola.


En l'altre vídeo cremen unes estelades:


El grup s'ha concentrat al barri de Canyelles de Barcelona just després que tingués lloc una xocolatada i una cercavila antifeixista sota el lema "Teixim barris lliures de feixisme".

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets, tot i que, per ara, no s'han denunciat.

La CUP denuncia una agressió a Salt

A Salt, l'Assemblea d'Independents per Salt-CUP ha denunciat que un dels seus membres va ser agredit divendres mentre penjava cartells electorals pels carrers d'aquesta ciutat del Gironès.

Segons l'organització, un grup d'ultres amb simbologia neonazi va agredir-lo als crits de "visca Espanya" quan penjava una pancarta de la CUP a la frontera entre Salt i Girona. El noi es va refugiar en un comerç proper, tot i que va rebre cops i insults per part dels tres agressors.


El membre de la CUP va denunciar els fets a la Policia Municipal de Salt. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació.

La CUP de Palautordera, Sant Celoni i Sant Esteve també ha denunciant diversos atacs en municipis del Baix Montseny, entre les comarques del Vallès Oriental i la Selva. Segons la formació, grups d'encaputxats que vestien roba militar han arrancat i esquinçat pancartes i plafons de la CUP i d'altres partits independentistes.

La CUP dels tres municipis està recopilant tota la informació recollida pels veïns per presentar una denúncia per delicte electoral a la Junta Electoral.

PSC també denuncia cartells arrencats

El PSC de Manlleu també ha denunciat a la policia local destrosses de material electoral. Les banderoles penjades a la carretera d'Olot i una pancarta al principi de l'Avinguda de la Diputació han aparegut trencades, segons denuncia el partit.


El PSC diu que "no ha estat una bretolada qualsevol". Creuen que "té una relació política directa, no necessàriament de partits rivals electoralment, però sí d'algú que s'ha omplert d'odi emmagatzemat de tantes setmanes de sembrar discòrdia, sobretot entre partits nacionalistes tant de Catalunya com de la resta d'Espanya".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DIndependènciaProcés catalàExtrema dreta
Anar al contingut