Barcelona

Un grup d'estudiants impedeix a Montilla entrar a la trobada europea de rectors

Barcelona és la seu durant un dies de la Conferència de Primavera de l'Associació Europea d'Universitats. Hi assisteixen rectors de 350 universitats europees per tractar assumptes com el procés de Bolonya, la internacionalització de l'educació superior, el finançament dels centres universitaris o les estratègies de la investigació. Una trentena d'estudiants han protestat davant la Universitat de Barcelona (UB) i han impedit l'entrada del president de la Generalitat, José Montilla, i de la ministra d'Educació en funcions, Mercedes Cabrera, així com de la resta d'assistents, que han hagut d'entrar per la porta lateral.

Actualitzat
A la façana principal, dos estudiants s'han penjat i han desplegat una bandera independentista catalana. Diuen que estaran aquí fins dissabte. A més, un grup d'estudiants han intentat bloquejar l'entrada al paranimf de la Universitat, seient davant la porta. El personal de la UB els ha aïllat en un passadís junt amb un grup de periodistes que estaven amb ells.

Aquestes no han estat les úniques protestes. Uns 70 universitaris catalans s'han concentrat a la plaça Universitat de Barcelona, convocats per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), per protestar contra la trobada.

El portaveu dels estudiants, Aitor Moreno, ha explicat que la concentració d'universitaris ha estat pacífica i que els estudiants han pogut entrar a la Universitat de Barcelona i parlar amb el rector, qui els ha "ofert" la possibilitat de llegir la seva declaració durant l'acte de clausura de la conferència de rectors europeus. En la concentració, també hi han participat delegats sindicals docents universitaris que han reclamat conciliar la vida laboral i familiar. Els estudiants es reuniran "en assemblea" per decidir si accepten o no la proposta dels rectors.

Després de la protesta, els joves han iniciat les ponències del seu fòrum, que també s'han pronunciat a la UB, a la Facultat d'Història del Raval barcelonès. Els estudiants tenen previst tornar a realitzar una nova protesta, continuar el programa de ponències i fer tallers participatius i un dinar popular. Els actes comptaran amb la participació d'una desena de catedràtics de les universitats implicades a les jornades, que són la UB, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra i l'Autònoma de Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut